Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Επενδυτές ετοιμαστείτε... η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια παρέμβασης τον Ιούνιο του 2015

Societe Generale: Επενδυτές ετοιμαστείτε... η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια παρέμβασης τον Ιούνιο του 2015
Στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας πιθανότατα η Fed να παραλείψει τη λέξη «υπομονή» στην αύξηση των επιτοκίων
Τον Ιούνιο τοποθετεί την πρώτη αύξηση του βασικού επιτοκίου της Federal Reserve, η Societe Generale, αξιολογώντας τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί το τελευταίο διάστημα και τα οποία δείχνουν ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.
Ιστορικά, οι δείκτες που εμφανίζονται περισσότερο "ευαίσθητοι" στις οικονομικές εξελίξεις δείχνουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ ανακάμπτει, σύμφωνα με τη γαλλική τράπεζα.
Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει τη Fed σε αύξηση του επιτοκίου της, καθώς η εμπιστοσύνη για την ανάκαμψη θα είναι μεγαλύτερη.
Στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας πιθανότατα η Fed να παραλείψει τη λέξη «υπομονή» στην αύξηση των επιτοκίων, που δεσμεύει την τράπεζα να μην «τραβήξει τη σκανδάλη» κατά τις δυο επόμενες συνόδους της.
Πρόσφατα, η επικεφαλής J. Yellen είχε δηλώσει ότι η Fed πρέπει να είναι «πεπεισμένη σε υψηλό βαθμό» ότι μεσοπρόθεσμα ο πληθωρισμός θα κινηθεί προς τον στόχο του 2%.
Στην παρούσα φάση βρίσκεται μακριά από τον στόχο αυτό και η ισχύς του δολαρίου (σε συνδυασμό με την εξασθένηση των τιμών του πετρελαίου) αμβλύνουν τις πληθωριστικές πιέσεις.
Ερώτημα αποτελεί επίσης το κατά πόσο θα βαρύνει στην «ετυμηγορία» της Fed το διεθνές σκηνικό μειώσεων των επιτοκίων που τροφοδοτεί με πρόσθετα καύσιμα το πολυμέτωπο ράλι του δολαρίου, καταλήγει η Societe Generale.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης