Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Telegraph: Στην κόψη του ξυραφιού οι σχέσεις Ελλάδας - ΕΚΤ - Ο ρόλος του Weidmann

Telegraph: Στην κόψη του ξυραφιού οι σχέσεις Ελλάδας - ΕΚΤ - Ο ρόλος του Weidmann
Ο Βαρουφάκης κατηγορεί την ΕΚΤ για ασφυξία
Σε κρίσιμο σημείο έφτασαν την Πέμπτη 12/3 οι σχέσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς μετά τις κατηγορίες του υπουργού οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προς την ΕΚΤ περί «ασφυξίας» της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, μετά από μια σειρά προσβολών ο έλληνας υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «η ΕΚΤ επιδιώκει μια πολιτική που μπορεί να θεωρηθεί ασφυκτική απέναντι στην κυβέρνηση μας».
Το σχόλιο του Γ. Βαρουφάκη σημειώθηκε πριν από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Bundesbank, J. Weidmann, ο οποίος τόνισε ότι «η Αθήνα έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στους Ευρωπαίους εταίρους της».
Η ΕΚΤ αποφασίζει εντός της ημέρας για τη χρηματοδότηση που θα παρέχει στις τράπεζες ώστε να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα τους.
Σύμφωνα με διαρροές, ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε το όριο του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες κατά 600 εκ. ευρώ.
Ο Jens Weidmann, που μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, υποστήριξε πως η χρηματοδότηση θα είναι προσωρινή και θα συνεχιστεί μόνο όσο η ελληνική κυβέρνηση είναι φερέγγυα απέναντι στους δανειστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης