Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ανοιχτή επιστολή Forbes σε Τσίπρα, Βαρουφάκη – «Αδράξτε την ευκαιρία που σας προσφέρει η τρόικα»

tags :
Ανοιχτή επιστολή Forbes σε Τσίπρα, Βαρουφάκη – «Αδράξτε την ευκαιρία που σας προσφέρει η τρόικα»
Σε πέντε άξονες κινούνται οι προτάσεις του Forbes προς την ελληνική κυβέρνηση
Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, απευθύνει ο ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Forbes Steve Forbes.
Ο Forbes χαρακτηρίζει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας απελπιστική, παρά την τετράμηνη παράταση του προγράμματος διάσωσης, τονίζοντας ότι όλοι στην Ευρώπη το γνωρίζουν αυτό και ιδιαίτερα οι Γερμανοί.
«Όπως διαπιστώσατε με οδυνηρό τρόπο, η ικανότητα να εκβιάσετε τους πιστωτές είναι ελάχιστη.
Οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες είχαν άπλετο χρόνο για να προετοιμαστούν για το χειρότερο δυνατό σενάριο, δηλαδή την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Οι ίδιοι οι Έλληνες δεν σας έχουν εμπιστοσύνη, όπως δείχνουν οι μαζικές εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες», τονίζει ο Forbes.
«Αν κι έχετε δίκιο όταν λέτε ότι ο ΦΠΑ, στο 23%, στην Ελλάδα είναι τρομακτικός κι όταν υποστηρίζετε ότι το τρέχον πρόγραμμα δεν λειτουργεί, αλλά οι ιδέες σας για υψηλότερους φόρους στους πλούσιους, το όχι στις αποκρατικοποιήσεις, οι περισσότεροι κυβερνητικοί γραφειοκράτες και η αύξηση των κατώτατων μισθών είναι χειρότερες», σημειώνει στην επιστολή του.
O Forbes καλεί τη νέα ελληνική κυβέρνηση να αδράξει την πολύτιμη ευκαιρία που της προσφέρει η τρόικα, εάν όντως επιθυμεί να σώσει την Ελλάδας και τους Έλληνες από την καταστροφή.
Ο Forbes καταγράφει πέντε άξονες στους οποίους πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή της η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει την κατάρρευση της οικονομίας:
Τη φορολογία, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις επενδύσεις, την κατάργηση της γραφειοκρατίας και την αλλαγή της εργατικής νομοθεσίας.
Όσον αφορά τη φορολογία, ο Forbes καλεί την κυβέρνηση να καθιερώσει φόρο 10% για τα εισοδήματα και τις εταιρείες,, στα πρότυπα της Βουλγαρίας και της ΠΓΔΜ και να μειώσει τον ΦΠΑ στο 15%.
Στην επιστολή του χαρακτηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις ως μια εύκολη πηγή ρευστότητας που θα μπορούσε να ελαφρύνει τον προϋπολογισμό, ενώ τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να προσελκύσει επενδύσεις.
Τέλος κάνει λόγο για κατάργηση της γραφειοκρατίας και διευκόλυνση της ίδρυσης επιχειρήσεων, αλλά και αλλαγή στην εργατική νομοθεσία, καλώντας την κυβέρνηση να καταστήσει πιο ευέλικτο το καθεστώς απολύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης