Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 9 ευρώ μειώνει την τιμή στόχο της Aegean Airlines η Euroxx - Σύσταση overweight

Στα 9 ευρώ μειώνει την τιμή στόχο της Aegean Airlines η Euroxx - Σύσταση overweight
Tα αποτελέσματα της εταιρείας θα επηρεαστούν θετικά από τη διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου, το κλείσιμο της Cyprus Airways και την αύξηση του τουρισμού
Στα 9 ευρώ μειώνει την τιμή στόχο της Aegean Airlines η Euroxx, από 9,8 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας την σύσταση overweight, ήτοι για αποδόσεις μεγαλύτερες από αυτές της αγοράς.
Η μείωση της τιμής στόχου αντανακλά τη αύξηση του μέσου σταθμικού κόστους κεφαλαίου (WACC) στο 10,4%, από 9% προηγουμένως, η οποία συντελείται παρά την αύξηση των κερδών.
Επίσης, η Euroxx εκτιμά ότι τα αποτελέσματα της εταιρείας θα επηρεαστούν θετικά από τη διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου, το κλείσιμο της Cyprus Airways και την αύξηση του τουρισμού, η οποία προκύπτει ως αποτέλεσμα της αποδυνάμωσης του ευρώ.
Ως θετικό γεγονός αναφέρεται, ακόμα, ότι η μετοχή της Aegean Airlines διαπραγματεύεται με discount μεγαλύτερο του 30% σε σχέση με τον αεροπορικό κλάδο στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών πτήσεων χαμηλού κόστους.
Αναφορικά με την πορεία της κερδοφορίας της Aegean Airlines, η Euroxx εκτιμά ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει κέρδη 77 εκατ. ευρώ το 2015 και 83 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ τις δύο χρονιές τα έσοδα θα διαμορφωθούν στα 1,02 δισ. ευρώ και 1,046 δισ. ευρώ, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης