Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί... μάλλον - Γιατί οι Έλληνες αγοράζουν χρυσό...

UBS: Το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί... μάλλον - Γιατί οι Έλληνες αγοράζουν χρυσό...
Μικρή "αχτίδα φωτός" στο γύρω σκοτάδι... μοιάζει εν μέσω αλλεπάλληλων δηλώσεων, σχολίων και δημοσιευμάτων για άμεση χρεοκοπία της Ελλάδας η UBS.
Σε έκθεσή του με  τίτλο "Greeks buy gold" (Οι Έλληνες αγοράζουν χρυσό) ο οίκος χαιρετίζει την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση το βράδυ της 21ης Ιουνίου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι η εξέλιξη αυτή αυξάνει τις πιθανότητες ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και κατ΄επέκταση της εκταμίευσης της κρίσιμης δόσης των 12 δισ. ευρώ τον Ιούλιο για τη χώρα μας.
Ωστόσο οι αναλυτές του οίκου διατηρούν και κάποιες επιφυλάξεις, με δεδομένη τη διευρυμένη αβεβαιότητα που κυριαρχεί.
Στην ίδια έκθεση η UBS επιχειρώντας να συνδέσει την πορεία των εξελίξεων στη χώρα μας με τη διαμόρφωση της τιμής του χρυσού στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η διάχυτη αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα της Ελλάδας συνεχίζει να παρέχει στήριξη στην πορεία της τιμής του πολύτιμου μετάλλου.
"Όσο το ζήτημα των ακριβών όρων συμμετοχής των ιδιωτών κατόχων ομολόγων στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας παραμένει άλυτο, ο χρυσός θα συνεχίσει να είναι ευάλωτος", προβλέπει η UBS.
Σε άλλο σημείο της έκθεσής τους οι αναλυτές του οίκου φιλοξενούν πρόσφατο δημοσίευμα του διεθνούς Τύπου που κάνει λόγο για αύξηση των πωλήσεων χρυσών κερμάτων από την πλευρά των Ελλήνων "καθώς οι ανήσυχοι πολίτες στρέφουν την προσοχή τους σε πιο ασφαλή assets".

Που "βλέπει" τον χρυσό και το ασήμι η UBS...

Η τάση για το χρυσό παραμένει ανοδική. Εάν το πολύτιμο μέταλλο κινηθεί προς τα 1.553,65 δολάρια ανά ουγγιά, τότε ανοίγει ο δρόμος για επίπεδα της τάξης των 1.560 ή ακόμη και των 1.577,57 δολαρίων ανά ουγγιά. Κρίσιμα σημεία στήριξης αρχικά τα 1.533,70 δολάρια και στη συνέχεια τα 1.522,50 δολάρια ανά ουγγιά.
Πιο bearish, στον αντίποδα, είναι η τάση για το ασήμι, παρά τις προσωρινές ενδείξεις ανάκαμψης. Κρίσιμο σημείο στήριξης τα 35,27 δολάρια, το οποίο αν διασπαστεί θα οδηγήσει το μέταλλο κάτω από τα επίπεδα των 35 δολαρίων ανά ουγγιά. Κρίσιμα σημεία αντίστασης, αντίθετα, τα 36,30 δολάρια αρχικά και τα 37,16 δολάρια στη συνέχεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης