Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αιχμές της Wall Street Journal προς τον ΣΥΡΙΖΑ - «Ο παλιός τρόπος είναι ο… καλύτερος τρόπος»

Αιχμές της Wall Street Journal προς τον ΣΥΡΙΖΑ - «Ο παλιός τρόπος είναι ο… καλύτερος τρόπος»
Στο στόχαστρο η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην φέρει προς ψήφιση τη συμφωνία του Eurogroup
Με ειρωνικό τρόπο σχολιάζει η Wall Street Journal την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην φέρει προς ψήφιση την συμφωνία του Eurogroup για την τετράμηνη παράταση του προγράμματος.
«Ο παλιός τρόπος ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος» τιτλοφορείται το σχετικό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, στηλιτεύοντας την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην φέρει στη Βουλή τη συμφωνία του Eurogroup.
«Σε αντίθεση με αρκετά ευρωπαϊκά κοινοβούλιο, η Ελλάδα δεν πρόκειται να ψηφίσει επί της συμφωνίας, καθώς η κυβέρνηση δεν το κρίνει απαραίτητο» αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Από νομικής απόψεως το ζήτημα είναι ασαφές» συνεχίζει, επικαλούμενη ως παράδειγμα την παράταση του προγράμματος, η οποία ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή τον Δεκέμβριο.
Όμως, από πολιτικής απόψεως η ψήφιση της συμφωνίας από την Βουλή θα δημιουργούσε αρκετά προβλήματα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί καθώς οι βουλευτές του αντιτίθενται στη συμφωνία. Εάν πραγματοποιούταν ψηφοφορία στη Βουλή, αρκετοί βουλευτές θα έσπαγαν την κομματική τάξη» εξηγεί χαρακτηριστικά η αμερικανική εφημερίδα, σπεύδοντας να σημειώσει πως ανάλογα του αριθμού των διαφωνούντων, θα απειλούταν ως ένα βαθμό η κυβερνητική πλειοψηφία.
«Η ντροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, δεδομένου πως οι βουλευτές της προηγούμενης συντηρητικής κυβέρνησης θα υπερψήφιζαν τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η Wall Street Journal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης