Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Λαφαζάνης… το πρώτο «crash test» του Τσίπρα - Υπουργός σύμβολο ο Βαρουφάκης

Reuters: Λαφαζάνης… το πρώτο «crash test» του Τσίπρα - Υπουργός σύμβολο ο Βαρουφάκης
"Η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει την πρώτη σοβαρή εσωτερική διαφοροποίηση"
Για την πρώτη ενδοκυβερνητική δοκιμασία του Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο το Reuters, εστιάζοντας στην άρνηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων.
Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά το αμερικανικό πρακτορείο, μετά από αρκετές εβδομάδες ηρεμίας, η ελληνική κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει την πρώτη σοβαρή εσωτερική διαφοροποίηση.
«Το πρώτο ρήγμα στην αριστερή κυβέρνηση δημιουργήθηκε από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος τάχθηκε εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, παρά τη δέσμευση της Ελλάδας για τη συνέχιση των δύο ιδιωτικοποιήσεων» τονίζει το Reuters, το οποίο σπεύδει να σημειώσει πως ο Λαφαζάνης ανήκει στη ριζοσπαστική αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο Τσίπρας πρέπει να πείσει τον Λαφαζάνη να υλοποιήσει τα μη δημοφιλή μέτρα, που απαιτούν Ευρώπη και ΔΝΤ» υπερθεματίζει χαρακτηριστικά.
Βέβαια, η συνοχή της αριστερής κυβέρνησης θα κριθεί, σύμφωνα με το Reuters, στην εφαρμογή καίριων μέτρων, όπως η παροχή δωρεάν γεύματος στους άπορους και το «πάγωμα» των πλειστηριασμών.
Σχολιάζοντας το μεταρρυθμιστικό πλάνο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Παναγόπουλος της Alco, μιλώντας στο Reuters, επισημαίνει πως «όλοι περιμένουν πως θα εφαρμοστούν στην πράξη οι εξαγγελίες της κυβέρνησης».
Παράλληλα, αναφερόμενος στα σενάρια απομάκρυνσης του Γιάννη Βαρουφάκη από την κυβέρνηση κατόπιν εντολής του Βερολίνου, το στέλεχος της Alco καθιστά σαφές πως η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών θα συνιστά μία μεγάλη ήττα για την κυβέρνηση, σε μία κρίσιμη στιγμή.
«Ο Βαρουφάκης σίγουρα θα παραμείνει στο πόστο του, καθώς δεν είναι ένας απλός υπουργός, αλλά ένα σύμβολο» καταλήγει ο Κ. Παναγόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης