Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurasia Group: Δυσχερή καθιστά τον κυβερνητικό συνασπισμό η συμφωνία παράτασης του ελληνικού προγράμματος

tags :
Eurasia Group: Δυσχερή καθιστά τον κυβερνητικό συνασπισμό η συμφωνία παράτασης του ελληνικού προγράμματος
Η κρίσιμη στιγμή θα έρθει, όταν θα πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα, τονίζεται
Δυσχερής καθίσταται ο κυβερνητικός συνασπισμός μετά τη συμφωνία παράτασης του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, σύμφωνα με τον Mujtaba Rahman του Eurasia Group.
Όπως σημειώνει, η πραγματικά κρίσιμη στιγμή θα έρθει όταν θα πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα και προσθέτει ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, δημιουργήθηκε στη βάση της αντίθεσης των μελών του στο πρόγραμμα διάσωσης και τη λιτότητα.
Αν αυτό συνδυαστεί με την αντιπολίτευση από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι πολύ δύσκολο για τον Αλέξη Τσίπρα να κρατήσει ενωμένη την κυβέρνησή του χωρίς αποστασίες καθώς θα εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις που δεν είναι σύμφωνες με τις υποσχέσεις και την ιδεολογία της κυβέρνησης.
Ακόμη και αν συνέβαινε αυτό, τα μέτρα θα μπορούσαν να περάσουν από τη Βουλή με τη βοήθεια των κομμάτων που τάσσονται υπέρ της διάσωσης, ήτοι Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, κάτι ωστόσο που, όπως σημειώνεται, θα έθετε υπό αμφισβήτηση την ηγεσία της κυβέρνησης και θα μπορούσε να προκαλέσει έναν ανασχηματισμό ή την διεξαγωγή νέων εκλογών, ενδεχομένως εν τω μέσω των συζητήσεων για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης