Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BBC: Πυρετός διεργασιών στην Αθήνα – Σε ποιους χρωστά η Ελλάδα;

BBC: Πυρετός διεργασιών στην Αθήνα – Σε ποιους χρωστά η Ελλάδα;
Πολλοί αναλυτές αποτίμησαν τη συμφωνία της Παρασκευής ως υποχώρηση της Αθήνας
Πυρετός διεργασιών βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αθήνα, όπου η κυβέρνηση καταρτίζει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα βγάλουν την οικονομία «από τη νάρκωση» -όπως επισήμανε και ο υπουργός Επικρατείας- σύμφωνα με το BBC.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του βρετανικού δικτύου, πολλοί αναλυτές αποτίμησαν τη συμφωνία της Παρασκευής ως υποχώρηση της Αθήνας.
Εάν οι μεταρρυθμίσεις που καλείται να υποβάλει η Ελλάδα τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες εγκριθούν από τους πιστωτές της και η συμφωνία επικυρωθεί, θα εξαλειφθεί ο κίνδυνος να εξαντληθεί η ρευστότητα στη χώρα.
Έτσι, θα μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί περαιτέρω την τροποποίηση των όρων του προγράμματος διάσωσης, σημειώνει το δημοσίευμα.
Όπως φαίνεται στο παρακάτω σχεδιάγραμμα, το 60% του χρέους της η Ελλάδα το οφείλει στα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης, το 10% στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το 6% στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και το 15% σε άλλους κατόχους ελληνικών ομολόγων.
Επιπλέον, το 3% του χρέους οφείλεται σε ελληνικές τράπεζες, άλλο ένα 3% έναντι λοιπών δανείων, ένα 1% στην Τράπεζα της Ελλάδος και άλλο 1% σε ξένες τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης