Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

El Pais: Ο Rajoy φοβάται ότι η επιτυχία Τσίπρα θα ωφελήσει το Podemos

tags :
El Pais: Ο Rajoy φοβάται ότι η επιτυχία Τσίπρα θα ωφελήσει το Podemos
Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «πολιτική μεταδοτικότητα» μεταξύ της Ελλάδας και της Ισπανίας, αλλά γνωρίζει πως ο Pablo Iglesias θα επωφεληθεί
Στην αρνητική στάση που τήρησε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, ,Marriano Rajoy έναντι της Ελλάδας, αναφέρεται σε σημερινό της δημοσίευμα η El Pais.
Η εφημερίδα στέκεται ιδιαίτερα στη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα και στην αναφορά του στην αρνητική απέναντι στην κυβέρνησή του στάση του Ισπανού πρωθυπουργού.
«Ο Rajoy δεν μπόρεσε να του απαντήσει, γιατί όταν μιλούσε ο Έλληνας ηγέτης αυτός ήδη βρισκόταν στο αεροπλάνο για την Ισπανία.
Όμως νωρίτερα, υπήρξε ο πλέον επικριτικός κατά του Τσίπρα».
«Η ισπανική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης κατά τις πρώτες ημέρες της θητείας της.
Οι δημόσιες δηλώσεις, αλλά προπαντός τα προσωπικά κι ιδιαίτερα σχόλια, το κάνουν σαφές», προσθέτει η El País, διαπιστώνοντας πως «ο Rajoy κι η ομάδα του γνωρίζουν σαφώς πως ό,τι κερδίσει ο Τσίπρας θα κεφαλαιοποιηθεί αμέσως από το Podemos, εν είδει ΄φαινομένου-καθρέπτης.
Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «πολιτική μεταδοτικότητα» μεταξύ της Ελλάδας και της Ισπανίας, αλλά γνωρίζει πως ο Pablo Iglesias θα επωφεληθεί από όποια επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα.
Για παράδειγμα, εάν καταφέρει να εγκριθεί η προεκλογική του εξαγγελία για κατώτατο μισθό 751 ευρώ, όταν στην Ισπανία ο Rajoy, έχει παγώσει έως το 2015 το αντίστοιχο ποσόν στα 648,6 ευρώ, με ελάχιστη αύξηση κατά μόνον 3 ευρώ, αυτή η επιτυχία αυτομάτως θα χρησιμοποιηθεί κατά του ΡΡ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης