Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: Η νέα Ελληνική κυβέρνηση θα καταλήξει (τελικά) σε συμφωνία με την τρόικα

Bank of America Merrill Lynch: Η νέα Ελληνική κυβέρνηση θα καταλήξει (τελικά) σε συμφωνία με την τρόικα
Οι διαπραγματεύσεις θα είναι εξαιρετικά δύσκολες, και η μεταβλητότητα είναι πιθανό να παραμένει πολύ υψηλή
Η νέα κυβέρνηση θα καταλήξει (τελικά) σε συμφωνία με την τρόικα, εκτιμά η Bank of America Merrill Lynch, εξέλιξη που θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της θέσης της για την ελληνική οικονομία σε buy (αγορά).
Στη σημερινή 21σέλιδη ανάλυση της με τίτλο "Greece: The moment of truth" (Ελλάδα: Η ώρα της αλήθειας), την οποία σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Bank of America Merrill Lynch επισημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα κατά πάσα πιθανότητα θα είναι εξαιρετικά δύσκολες, και η μεταβλητότητα είναι πιθανό να παραμένει πολύ υψηλή.
Επίσης, επισημαίνει ότι εωσότου ξεκαθαρίσει η επιλεξιμότητα των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας οι επενδυτές να αποφεύγουν την Ελλάδα.
Αυτή η εξέλιξη θα ξεκαθαρίσει εντός του επόμενου εξαμήνου.
Σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch η ελληνική κυβέρνηση είναι τελικά πιο επιθετική από ό, τι οι αγορές ανέμεναν.
Τα επιχειρήματα της δεν έχουν κερδίσει τη συμπάθεια στο εξωτερικό, αλλά είναι πολύ δημοφιλή στην εγχώρια αγορά.
Ωστόσο, κάποιες ενδείξεις ενός ενδεχόμενου συμβιβασμού έχουν προκύψει επίσης.
Η Bank of America Merrill Lynch αναμένει οι διαπραγματεύσεις τις προσεχείς εβδομάδες να επικεντρωθούν περισσότερο στον οδικό χάρτη για την περαιτέρω πορεία και λιγότερο για την ουσία των πολιτικών.
Επίσης, αναμένει οι πραγματικές διαπραγματεύσεις να είναι πολύ δύσκολες.
Η οικονομική κατάσταση έχει επιδεινωθεί.
Η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο επίσημο πρόγραμμα.
Κατά την άποψη της Bank of America Merrill Lynch, οποιαδήποτε συμφωνία είναι πιθανό να περιλαμβάνει και μέτρα λιτότητας για την Ελλάδα και απώλειες για την υπόλοιπη Ευρωζώνη.
Η Ελλάδα δεν πρέπει να ανακαλύψει ξανά τον τροχό.
Θα μπορούσε να προσυμφωνήσει σε δημοσιονομικούς στόχους που να βασίζονται στις αναλύσεις του ΔΝΤ, σε αντίθεση με τους στόχους που θέλουν το δημόσιο χρέος να γίνεται βιώσιμο.
Η κυβέρνηση θα μπορούσε επίσης να ζητήσει συμβουλές του ΔΝΤ σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση και συμβουλές του ΟΟΣΑ για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Μια τέτοια προσέγγιση θα συμβάλλει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της κυβέρνησης στο εξωτερικό και θα αναγκάσει τις αρχές της Ευρωζώνης να πρέπει να επιχειρηματολογήσει εναντίον της χώρας.
Στον αντίποδα, μια κακή ισορροπία, κατά την άποψη της Bank of America Merrill Lynch, ξεκινά με μια σύγκρουση.
Οι αναλύσεις περιλαμβάνουν πολλές εκδοχές, οι περισσότερες από αυτές συμπεριλαμβάνουν ένα bank run και έλεγχο κεφαλαίων στην Ελλάδα, οδηγώντας τελικά στην έξοδο από το ευρώ.
Η αβεβαιότητα θα επηρεάσει τις εξελίξεις, ενώ οι πολιτικές εξελίξεις παραμένουν καθοριστικής σημασίας για τις προοπτικές το 2015.
Η αβεβαιότητα αυτή εξηγεί το μεγαλύτερο μέρος της εκροής των καταθέσεων και της υποαπόδοσης στα φορολογικά έσοδα το Δεκέμβριο.
Αν αυτή η τάση επιμείνει, θα αμφισβητηθούν οι στόχοι για το 2015 και θα αυξηθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες για το έτος.
Τέτοια σενάρια δεν αποτελούν βασικό σενάριο για την Bank of America Merrill Lynch, αλλά όσο οι διαπραγματεύσεις καθυστερούν, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα για τέτοια σενάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης