Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: Σε ποσοστό ρεκόρ η δημοτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης - Κατακλύζει τους Έλληνες η αισιοδοξία

WSJ: Σε ποσοστό ρεκόρ η δημοτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης - Κατακλύζει τους Έλληνες η αισιοδοξία
«Ακόμη και αυτoί που δεν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ διακατέχονται από μία αναπάντεχη αισιοδοξία»
«Η ελληνική πρωτεύουσα, μετά από χρόνια διαδηλώσεων και οικονομικού πεσιμισμού, κατακλύζεται από ένα άγνωστο συναίσθημα, αυτό της αισιοδοξίας»
Τα άνωθεν επισημαίνει η Wall Street Journal, κάνοντας ειδική αναφορά στην απροσδόκητη δημοφιλία της νέας κυβέρνησης, η οποία έχει προσφέρει μία νέα ελπίδα σε εκατομμύρια Έλληνες πολίτες.
«Ακόμη και αυτoί που δεν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ διακατέχονται από μία αναπάντεχη αισιοδοξία» επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα.
«Οι Έλληνες έχουν αντιμετωπίσει τόσες πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, όπου σήμερα νιώθουν πως δεν έχουν τίποτα να χάσουν» σημειώνει η ψυχολόγος Χρύσα Στράτου.
«Το μόνο πράγμα που έχει μείνει για τους Έλληνες είναι να παλέψουν» συμπληρώνει μιλώντας στη Wall Street Journal.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σε αντίθεση με την Ευρώπη, όπου η ελληνική κυβέρνηση τυγχάνει της απόρριψης και της εχθρότητας, στην Ελλάδα είναι η πλέον δημοφιλής, καθώς το ποσοστό αποδοχής της υπερβαίνει το 70%.
Μάλιστα, η Wall Street Journal υπενθυμίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μόλις το 36% των ψήφων στις πρόσφατες εκλογές, γεγονός που συνεπάγεται τη στήριξη προς την κυβέρνηση από ψηφοφόρους έτερων κομμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης