Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η αρχή του τέλους για τις Κεντρικές Τράπεζες έχει ήδη ξεκινήσει!

Phoenix Capital: Η αρχή του τέλους για τις Κεντρικές Τράπεζες έχει ήδη ξεκινήσει!
Τα αποτελέσματα της νέας κρίσης θα είναι ορατά σε λίγους μήνες
Για την αρχή του τέλους των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών προειδοποιεί σε νέα έκθεση της, η Phoenix Capital Research, σημειώνοντας ότι είναι θέμα χρόνο η κατάρρευση τους.
Ειδικότερα τονίζεται ότι οι προσπάθειες για «οικονομική ανάκαμψη» που έχουν ξεκινήσει από το 200 βασίζονται στις ικανότητες των κεντρικών τραπεζών να περιορίσουν την κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας.
Όπως τονίζει η Phoenix Capital Research, ο πρώτος γύρος των παρεμβάσεων, που ξεκίνησε το 2007 και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2009, έγινε στο όνομα της διάσωσης του συστήματος. Ο δεύτερος γύρος, που διήρκησε από το 2010 έως το 1012, πραγματοποιήθηκε επειδή εκτιμήθηκε ότι ο πρώτος γύρος δεν είχε ολοκληρώσει το έργο του, δηλαδή να ωθήσει σε ανάκαμψη την οικονομία παγκοσμίως.
Ωστόσο, από το 2012 και μετά, όλα άλλαξαν, καθώς σε εκείνο το σημείο οι κεντρικές εφάρμοσαν «κατά γράμμα» την κεϋνσιανή τρέλα.
Ειδικότερα σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ δεν έχει οριστική προθεσμία ενώ φράσεις όπως «αορίστου χρόνου» και «θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται» άρχισαν να χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από τα στελέχη των Κεντρικών Τραπεζών.
Το 2013, η Τράπεζα της Ιαπωνίας ξεκίνησε ένα ενιαίο πρόγραμμα QE ίσο με το 25% του ΑΕΠ της Ιαπωνίας, το οποίο ήταν ανήκουστο μέχρι στιγμής στην παγκόσμια ιστορία.
Ποτέ πριν μια χωρα δεν είχε «δώσει τόσα πολλά χρήματα σε σχέση με το μέγεθος της τόσο γρήγορα και με τόσο λίγα αποτελέσματα: λίγα τρίμηνα αυξημένης οικονομικής ανάπτυξης, οι δαπάνες των νοικοκυριών κατέρρευσαν και ο πληθωρισμός αυξήθηκε ραγδαία.
«Αυτή ήταν η αρχή του τέλους» τονίζει η Phoenix Capital Research και σημειώνει:
«Δυστυχώς η πραγματικότητα απέχει από τις θεωρίες και τις προβλέψεις των Κεντρικών Τραπεζιτών».
«Η μεγάλη κρίση, αυτή κατά τη διάρκεια της οποίας ολόκληρες χώρες χρεοκοπούν, έχει αρχίσει. Τα αποτελέσματα της δεν θα ξεδιπλωθούν μέσα σε λίγες εβδομάδες καθώς τέτοιες κρίσεις χρειάζονται μήνες για να ολοκληρωθούν» επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης