Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: «Ψυχρολουσία» για τον Γ. Βαρουφάκη η συνάντηση με τον Schaeuble

tags :
WSJ: «Ψυχρολουσία» για τον Γ. Βαρουφάκη η συνάντηση με τον Schaeuble
Το Βερολίνο εμμένει στην άποψή του ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να εφαρμόσει τους όρους που συνδέονται με το ισχύον πρόγραμμα
«Κρύο ντους» για τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη, χαρακτηρίζει η Wall Street Journal τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του Wolfang Schaeuble στο Βερολίνο.
Όπως τονίζει η αμερικανική εφημερίδα, η Γερμανία απέρριψε το ελληνικό αίτημα για συμφωνία «γέφυρα» που θα έδινε περιθώριο τριών μηνών στην κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί νέους όρους για το πρόγραμμα διάσωσης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Schaeuble δεν στήριξε το αίτημα για συμφωνία – γέφυρα, ενώ χαρακτήρισε «μη ρεαλιστικές» κάποιες από τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Το Βερολίνο εμμένει στην άποψή του ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να εφαρμόσει τους όρους που συνδέονται με το ισχύον πρόγραμμα.
Η περιοδεία του Γιάνη Βαρουφάκη τελείωσε με ένα «κρύο ντους», αναφέρει η WSJ, καθώς στο Βερολίνο, οι προτάσεις της Αθήνας για τη μεταβολή των όρων διάσωσής της βρέθηκαν αντιμέτωπες με την «πολιτική ισχύος», που διαμόρφωσε την απάντηση της ευρωζώνης στην κρίση από το 2010.
Το Βερολίνο θα μπορούσε να συμφωνήσει για επιπλέον βοήθεια, είτε ως μέρος ενός προγράμματος γέφυρας ή ενός πιο μακροπρόθεσμου προγράμματος διάσωσης, αναφέρουν πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, απαιτώντας ωστόσο την εφαρμογή των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων και αυστηρής επιτήρησης.
Μετά τη συνάντηση στο Βερολίνο, ακολούθησε μια σκληρή ρητορική από τους πολιτικούς σε Γερμανία και Ελλάδα, σχετικά με την τύχη του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, το οποίο λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης