Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Σκληρή γραμμή Schaeuble απέναντι στον Βαρουφάκη - Θα απορρίψει τις ελληνικές θέσεις

FT: Σκληρή γραμμή Schaeuble απέναντι στον Βαρουφάκη - Θα απορρίψει τις ελληνικές θέσεις
H κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα, η οποία έλαβε λαϊκή εντολή να καταργήσει το μνημόνιο, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον αδιάλλακτο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας
Στη σκληρή γραμμή την οποία θα ακολουθήσει ο υπουργός Οικονομικών Wolfang Schaeuble απέναντι στον Έλληνα ομόλογό του, Γιάννη Βαρουφάκη, αναφέρονται σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.
H κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα, η οποία έλαβε λαϊκή εντολή να καταργήσει το μνημόνιο, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον αδιάλλακτο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, τονίζει το δημοσίευμα.
Χαρακτηριστικά οι FT αναφέρουν ότι η συνάντηση Schaeuble – Βαρουφάκη, αποτελεί την κορύφωση του αγώνα δρόμου που καταβάλλει η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, στην προσπάθεια να κερδίσει την υποστήριξη για το σχέδιο ελάφρυνσης του χρέους.
Ο Schaeuble θα επιμείνει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο υπάρχον πρόγραμμα διάσωσης, σύμφωνα με Γερμανούς αξιωματούχους, δηλώσεις των οποίων επικαλείται η βρετανική εφημερίδα.
Το Βερολίνο ευελπιστεί πως η σκληρή γραμμή θα υποχρεώσει την Αθήνα να εγκαταλείψει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της.
Όπως σημειώνεται, ο γερμανικός λαός στηρίζει τις κινήσεις της κυβέρνησης Merkel, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Bild, το 68% των Γερμανών τάσσονται εναντίον οποιασδήποτε διαγραφής ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν τις γερμανικές θέσεις, το Βερολίνο είναι στο ίδιο στρατόπεδο με τις Βρυξέλλες και την Φρανκφούρτη:
Δεν είναι ευχαριστημένοι με την απόφαση του κ. Τσίπρα να αφήσει το τρέχον πρόγραμμα να λήξει στα τέλη του μήνα και θα προτιμούσαν μια «τεχνική» παράταση τουλάχιστον, που θα δώσει και στις δύο πλευρές περιθώρια διαπραγμάτευσης μιας νέας συμφωνίας διάσωσης. Ε
Η Καγκελάριος Angela Merkel, ενώ εκφράζει την επιθυμία της να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη,υποστηρίζει την προσέγγιση του υπουργού Οικονομικών.
Σημειώνεται πάντως ότι αυτή η σκληρή γραμμή εγείρει αμφιβολίες στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας καθώς ορισμένοι αξιωματούχοι φοβούνται ότι η πίεση προς την Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει άλλα ζητήματα.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει απειλήσει ότι θα απαιτήσει τεράστιες αποζημιώσεις για την κατοχή από τους Ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης