Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Επικίνδυνη η φούσκα των αγορών - Προ των πυλών η κατάρρευση των μετοχών

Phoenix Capital: Επικίνδυνη η φούσκα των αγορών - Προ των πυλών η κατάρρευση των μετοχών
Καθοριστικός ο ρόλος των τιμών του πετρελαίου και του δολαρίου
Σοβαρό κίνδυνο κατάρρευσης των διεθνών αγορών προβλέπει, σε νέα έκθεση της, η Phoenix Capital Research υπό το βάρος της ελεύθερης πτώσης των τιμών του πετρελαίου.
Σημειώνεται ότι από τον Ιούλιο του 2014, μέχρι την περασμένη εβδομάδα η τιμή του πετρελαίου έχει καταγράψει απώλειες της τάξεως του 60%.
«Όσοι στοιχηματίζουν ότι θα υπάρξει σημαντική ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι πρέπει πρώτα να σπάσει το κρίσιμο τεχνικό σημείο αντίστασης των 55 δολαρίων ανά βαρέλι» τονίζεται στην έκθεση.
Σύμφωνα με την Phoenix Capital Research η αλήθεια είναι μία... ότι το ράλι του αμερικανικού δολαρίου που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2014 ταυτίζεται χρονικά με την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου.





Μάλιστα τονίζεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση των τιμών του πετρελαίου στη σύγχρονη οικονομική ιστορία, σηματοδοτώντας την επιδείνωση που καταγράφεται στον ενεργειακό κλάδο.
«Έτσι, ενώ μπορεί να έχουμε μια διόρθωση στις τιμές του πετρελαίου σύντομα, μια μεγάλη άνοδος του αμερικανικού δολαρίου θα οδηγήσει σε κατάρρευση των αποθεμάτων».







«Με απλά λόγια, το μείζον θέμα δεν είναι το πώς τα αποθέματα του πετρελαίου ενισχύθηκαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά πόσο ευάλωτη είναι τελικά η τιμή του μαύρου χρυσού, όταν το δολάριο των ΗΠΑ ξεκινήσει ένα νέο ράλι» επισημαίνει η έκθεση και καταλήγει:
«Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι υποβόσκει φούσκα στις αγορές.
Αυτό που δεν συνειδητοποιεί κανένας είναι ότι αυτή η φούσκα στις αγορές, όταν σκάσει, θα σκάσει λόγω της ξέφρενης ανοδικής πορείας του δολαρίου».





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης