Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Financial Times: Αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις η νέα ελληνική κυβέρνηση

Financial Times: Αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις η νέα ελληνική κυβέρνηση
Οι FT αστιάζουν στην ισχυρή πτώση που κατγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών
Η άπειρη νέα κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις, τονίζουν οι Financial Times με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με τους FT η κυβέρνηση του Τσίπρα πρέπει να πείσει τους αξιωματούχους στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα δεν θα ανατρέψει τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί η χώρα αλλά να εξασφαλίσει την παράταση του προγράμματος πριν εξαντληθεί η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου.
Εν τω μεταξύ οι FT υπενθυμίζουν ότι το ελληνικό χρηματιστήριο σημειώνει ραγδαία πτώση τις τελευταίες τρεις μέρες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν να υπάρξει ρήξη μεταξύ της κυβέρνησης με τους δανειστές.
Μάλιστα σημειώνει ότι μεταξύ των μετοχών που υποχωρούν είναι αυτές του ΟΛΠ και της ΔΕΗ, που οι νέοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι το σχέδιο ιδιωτικοποίησης τους πρέπει να σταματήσει.
Οι FT σημειώνουν ότι ο κ. Τσίπρας είπε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου:
«Δεν θα μπούμε σε μια καταστροφική αμοιβαία σύγκρουση, αλλά δεν θα συνεχίσουμε την πολιτική της υποταγής», προσθέτοντας ότι ο στόχος των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, ΕΚΤ και το ΔΝΤ είναι να καταλήξουν σε «μια βιώσιμη, δίκαιη, αμοιβαία επωφελή λύση, έτσι ώστε η χώρα να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης».
Παράλληλα τόνισε ότι αναμένει μια «παραγωγική» συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών στη Φιλανδία, J. Dijsselbloem.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης