Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Δύσκολο το 2015 για τις τραπεζικές μετοχές - Ελκυστικές οι αποτιμήσεις

tags :
Citigroup: Δύσκολο το 2015 για τις τραπεζικές μετοχές - Ελκυστικές οι αποτιμήσεις
Αν συνεχιστεί η αβεβαιότητα για την έκβαση των διαπραγματεύσεων, δεν αποκλείεται να δούμε χαμηλότερα τις τραπεζικές μετοχές
Ξεπέρασαν τα 10 δισ. ευρώ οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες το δίμηνο Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έλαβε η Citigroup, κατά τις συναντήσεις των στελεχών της με τις διοικήσεις του κλάδου στην Ελλάδα.
Στην σημερινή της ανάλυση, η οποία αναφέρεται στις συναντήσεις με τραπεζικά στελέχη, η Citigroup αναφέρει ότι οι εκροές καταθέσεων ήταν της τάξεως των 3 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο και των 8 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.
Τα επίπεδα αυτά δεν συγκρίνονται με τις εκροές κατά τη κλιμάκωση της κρίσης το 2012, ωστόσο η καταθετική βάση τείνει να υποχωρεί στα χαμηλά των 151 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τους Έλληνες τραπεζίτες, η βασική αιτία των εκροών δεν ήταν τόσο ο φόβος για ένα Grexit, όσο ο φόβος για την φορολόγηση των καταθέσεων που μπορεί να υπάρξει.
Επίσης, κατά την προηγούμενη περίοδο, το μέγεθος σχηματισμού νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων ήταν μηδενικό, στοιχείο που θεωρείται ιδιαίτερα θετικό, ενώ παράλληλα η τάση των NPLs ήταν βελτιούμενη.
Σύμφωνα με τη Citigroup, η μεταβλητότητα στον τραπεζικό κλάδο θα συνεχιστεί και το 2015, αν και οι αποτιμήσεις είναι ιδιαίτερα ελκυστικές.
Αν συνεχιστεί όμως η αβεβαιότητα για την έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της, τότε δεν αποκλείεται να δούμε χαμηλότερα τις τραπεζικές μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης