Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Γιατί η Le Pen «ποντάρει» στον Τσίπρα - Τι ενώνει τους δύο ηγέτες

Business Insider: Γιατί η Le Pen «ποντάρει» στον Τσίπρα - Τι ενώνει τους δύο ηγέτες
H ρήξη με την ΕΕ και τις πολιτικές λιτότητας ενώνει Τσίπρα και Le Pen
Αίσθηση έχει προκαλέσει διεθνώς η στήριξη της Marie Le Pen, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Εθνικό Μέτωπο» στη Γαλλία, προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, πριν τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.
Σύμφωνα με άρθρο του Business Insider η Le Pen ελπίζει ότι μια νίκη για ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα συμβάλει στην ενίσχυση του ευρω-σκεπτικισμού, ανεξάρτητα με το από ποια πλευρά του πολιτικού φάσματος.
Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο αυτό μπορεί να φαίνεται αρκετά περίεργο σε κάποιον «άσχετο» καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ και το Εθνικό Μέτωπο έχουν διαφορετικά οράματα σχεδόν για τα πάντα, εκτός από το τέλος των πολιτικών λιτότητας από τις Βρυξέλλες.
Για παράδειγμά από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τα δικαιώματα των μεταναστών και την γάμων μεταξύ ομόφυλων, ενώ το Εθνικό Μέτωπο είναι κατά των μεταναστών.
Παρ 'όλα αυτά, μια νίκη για το ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει ένα μεγάλο πλήγμα για τα καθιερωμένα κόμματα της Ευρώπης, βοηθώντας το Εθνικό Μέτωπο.
«Το να τάσσεσαι κατά της λιτότητας και κατά της σημερινής δομής της ΕΕ είναι αρκετό για να κερδίσεις την υποστήριξη της Le Pen» σημειώνει το Business Insider, συμπληρώνοντας πως «αυτό είναι ένα πλήγμα για το ακροδεξιό κόμμα στην Ελλάδα, τη Χρυσή Αυγή, η οποία κέρδισε έδαφος όταν κορυφώθηκε η κρίση αλλά τώρα φαίνεται να έχει χάσει το έρεισμα της».
Εν τω μεταξύ το αμερικανικό δίκτυο υπενθυμίζει ότι ηLe Pen δεν είναι η μόνη από τον δεξιό χώρο που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα καθώς και ο Matteo Salvini, ηγέτης της Λίγκας του Βορρά στην Ιταλία, είναι επίσης μεταξύ των οπαδών του.
Η Λίγκα του Βορρά έχει παρόμοιες θέσεις με το Εθνικό Μέτωπο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής ενώ και τα δύο κόμματα συμμετέχουν στην ίδια ευρωομαδα στον Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Τέλος αναφέρει ότι και η Giorgia Meloni, ηγέτης των «Αδελφών της Ιταλίας», ένα άλλο εθνικιστικό κόμμα που θέλει την Ιταλία να βγει από το ευρώ, εξέφρασε την υποστήριξή της για ΣΥΡΙΖΑ με μια ανάρτηση στο προσωπικό της blog.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης