Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: H ΕΚΤ θα συνεχίσει το QE και μετά τον Σεπτέμβριο του 2016, εκτός εάν το ευρώ υποχωρήσει ραγδαία

Citigroup: H ΕΚΤ θα συνεχίσει το QE και μετά τον Σεπτέμβριο του 2016, εκτός εάν το ευρώ υποχωρήσει ραγδαία
Η Citigroup προβλέπει στο 1 προς 1 την απόλυτη ισοτιμία μεταξύ ευρώ και δολαρίου στο δεύτερο τρίμηνο του 2016
Ως δέσμευση για υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική μέχρι να καταστεί βιώσιμη η πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη χαρακτηρίζει η Citigroup τη χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ για έναρξη του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων (QE), από τον Μάρτιο.
Παρά το γεγονός πως η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016, δεν αποκλείεται να το διατηρήσει σε ισχύ έως ότου πειστεί ότι έχει πετύχει τον στόχο για θωράκιση της σταθερότητας των τιμών, σχολιάζει η Citigroup, σε ειδική έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Euro Area: ECB Launches QE, Removes Balance Sheet Constraint".
Όπως άλλωστε έχει αποδείξει η εμπειρία διεθνώς, τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) πρέπει να είναι μεγάλα και με διάρκεια, προκειμένου να στηρίξουν τις αδύναμες οικονομίες.
Η Citigroup, επικαλούμενη την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, προβλέπει πως η ΕΚΤ θα συνεχίσει και μετά τον Σεπτέμβριο του 2016 το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, εκτός εάν το ευρώ υποχωρήσει με πολύ πιο ταχείς ρυθμούς.
Η Citigroup προβλέπει στο 1 προς 1 την απόλυτη ισοτιμία μεταξύ ευρώ και δολαρίου στο δεύτερο τρίμηνο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης