Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: Στο Ποτάμι ο ρόλος κλειδί των εκλογών - Συνιστά το τέλειο «πάτημα» για τον Τσίπρα

WSJ: Στο Ποτάμι ο ρόλος κλειδί των εκλογών - Συνιστά το τέλειο «πάτημα» για τον Τσίπρα
"Κανένα από τα δύο κόμματα που φλερτάρουν με την πρωτιά δεν αναμένεται να λάβουν την απόλυτη πλειοψηφία"
Ως «κλειδί» του εκλογικού αποτελέσματος της Κυριακής χαρακτηρίζει η Wall Street Journal τα μικρότερα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας, τα οποία αναμένεται να διαδραματίσουν σημαίνοντα ρόλο στην πορεία της χώρας.
Μόλις λίγα 24ωρα πριν την εκλογική αναμέτρηση, το αμερικανικό δημοσίευμα εκτιμά πως οι κάλπες ενδέχεται να μην αναδείξουν ξεκάθαρο νικητή.
«Επομένως, μία σειρά μικρότερων κομμάτων θα διαδραματίσουν ρόλο κλειδί στην κατεύθυνση της χώρας» εξηγεί εν συνεχεία.
«Κανένα από τα δύο κόμματα που φλερτάρουν με την πρωτιά δεν αναμένεται να λάβουν την απόλυτη πλειοψηφία. Έτσι, αμφότερα θα προσφύγουν στη βοήθεια έτερων κομμάτων, προκειμένου συγκροτήσουν κυβέρνηση» τονίζει χαρακτηριστικά.
Η γκάμα αυτών των κομμάτων, συνεχίζει, επεκτείνεται από την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή έως το πλέον συστημικό κόμμα της χώρας, το ΠΑΣΟΚ.
«Όμως, το στοίχημα των εκλογών έγκειται στο Ποτάμι, ένα κόμμα, το οποίο διέπεται από μετριοπάθεια και το οποίο γρήγορα κατέστη σημαντική πολιτική δύναμη» υπερθεματίζει η Wall Street Journal.
Mάλιστα, δεδομένης της διαφαινόμενης νίκης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ατζέντας του, η οποία έχει προκαλέσει την επάνοδο του Grexit, η συγκρότηση κυβέρνησης με το «Ποτάμι», σημειώνει η εφημερίδα, θα δώσει το κατάλληλο «πάτημα» στον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να υπαναχωρήσει από τη σκληρή γραμμή και να επέλθει η συμφωνία με τους πιστωτές.
Βέβαια, επισημαίνει, το Ποτάμι εξίσου εγείρει αμφιβολίες γύρω από την πολιτική του πλατφόρμα.
Εκτός της ξεκάθαρης θέσης υπέρ του ευρώ, οι «γραμμές» που θα ακολουθήσει παραμένουν δυσδιάκριτες, συμπληρώνει η εφημερίδα, καταλήγοντας πως τα στελέχη του στερούνται εμπειρίας, γεγονός που μπορεί να κοστίσει στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης