Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of Tokyo - Mitsubishi: Τέλος τα ημίμετρα από την ΕΚΤ - Πάνω από 500 δισ. οι αγορές ομολόγων

tags :
Bank of Tokyo - Mitsubishi: Τέλος τα ημίμετρα από την ΕΚΤ - Πάνω από 500 δισ. οι αγορές ομολόγων
Κρίσιμο για το ευρώ το μέγεθος του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ
Τελειώνουν τα ημίμετρα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), υποστηρίζουν οι αναλυτές της Bank of Tokyo - Mitsubishi, εν όψει της απόφασης για την αγορά κρατικών ομολόγων την προσεχή Πέμπτη.
Οι αναλυτές της ιαπωνικής τράπεζας εκτιμούν ότι το πρόγραμμα θα ξεπεράσει τα 500 δισ. ευρώ αλλά θα είναι κάτω από το 1 τρισ. ευρώ, ευθυγραμμιζόμενοι με τις εκτιμήσεις άλλων αναλυτών.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές, είναι ενισχυμένη η πεποίθηση ότι η ΕΚΤ θα διαχύσει το πιστωτικό ρίσκο στις εθνικές κεντρικές τράπεζες, προκειμένου να εξασφαλίσει μια ευρύτερη συναίνεση για το QE.
Αν επαληθευτεί, τότε η ΕΚΤ θα κατηγορηθεί για ανακολουθία, δεδομένου του ότι ο αρχικός στόχος της μέσω του OMT ήταν να μειώσει τα σημάδια τους κατακερματισμού στις χρηματαγορές της Ευρωζώνης.
Επίσης θα ήταν περίεργο η ΕΚΤ να ανακοινώσει μια νομισματική πολιτική, η οποία θα συμπεριελάμβανε οδηγίες προς τις κεντρικές τράπεζες για την αγορά κρατικών ομολόγων και στη συνέχεια να αρνηθεί κάθε σχετικό ρίσκο.
Όσον αφορά το ευρώ, το μέγεθος του προγράμματος που θα ανακοινώσει η ΕΚΤ, θα αποδειχθεί κρίσιμο για τη συνέχεια, σύμφωνα με την BTMU.
Μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας να αποσύρει το όριο στη συναλλαγματική ισοτιμία φράγκου/ευρώ, η αγορά αναμένει το ύψος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) από την ΕΚΤ, να ξεπεράσει τα 500 δισ. δολ. και αν επιβεβαιωθούν θα αντιστραφεί η πτωτική τάση ευρώ/δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης