Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αιρετική η Oxford Economics: Ωφέλιμη για την Ελλάδα μία έξοδος από την Ευρωζώνη

Αιρετική η Oxford Economics: Ωφέλιμη για την Ελλάδα μία έξοδος από την Ευρωζώνη
"H Ελλάδα θα καταφέρει να διανύσει μία περίοδο υγιούς ανάπτυξης"
Το Grexit το τελευταίο διάστημα ακούγεται ολοένα και περισσότερο, με τους Ευρωπαίους ωστόσο, να το ξορκίζουν διαρκώς.
Όμως, η Oxford Economics διαθέτει διαφορετική γνώμη, καθώς θεωρεί πως η έξοδος από την Ευρωζώνη θα ωφελήσει σημαντικά την Ελλάδα!
Μιλώντας στο πρακτορείο CNBC, oι αναλυτές Βen May και Tom Rogers, επισημαίνουν πως «τρία από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ελλάδας έγκεινται στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας, στο τεράστιο ιδιωτικό χρέος και στην περιορισμένη πολιτική στήριξη επί των πολιτικών της λιτότητας».
«Δεδομένης της αρνητικής στάσης των Ευρωπαίων για ανακούφιση του ελληνικού χρέους, η Ελλάδα δύσκολα θα επιλύσει τα τρία αυτά προβλήματα εντός του ευρώ. Επομένως, η έξοδος από την Ευρωζώνη και η επερχόμενη υποτίμηση, ως απόρροια της υιοθέτησης νέου νομίσματος, θα οδηγήσει στην αποκατάσταση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας» διαμηνύουν χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, δεδομένης της εκτίμησης των αναλυτών πως η Ευρωζώνη θα αντιμετωπίσει μία δεκαετία αποπληθωρισμού και χαμηλής ανάπτυξης, οι αναλυτές της Oxford Economics επισημαίνουν πως η αβεβαιότητα επί του ευρωπαϊκού μέλλοντος της Ελλάδας θα εξαλειφθεί τελείως σε ενδεχόμενο Grexit, επιτρέποντας τις εγχώριες επιχειρήσεις και τα ελληνικά νοικοκυριά να ατενίσουν το μέλλον.
«Σε συνδυασμό με τον μεγαλύτερο νομισματικό έλεγχο αλλά και την κατάλληλα δημοσιονομική πολιτική, η Ελλάδα θα καταφέρει να διανύσει μία περίοδο υγιούς ανάπτυξης» καταλήγουν οι αναλυτές της Oxford Economics, συμπεραίνοντας πως «υπό ορισμένες προϋποθέσεις, η έξοδος από την Ευρωζώνη συνιστά την καλύτερη λύση για την Ελλάδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης