Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

SOS από το ΔΝΤ: Ισχυρά εμπόδια στην παγκόσμια ανάπτυξη - Έτος δράσης το 2015

tags :
SOS από το ΔΝΤ: Ισχυρά εμπόδια στην παγκόσμια ανάπτυξη - Έτος δράσης το 2015
«Πάρα πολλές χώρες υποφέρουν από χαμηλή ανάπτυξη, υψηλή ανεργία και υπερβολικό χρέος»
Ισχυρά εμπόδια στην παγκόσμια οικονομία διαγιγνώσκει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου, καθώς παρά την κατάρρευση του πετρελαίου και την ταχύτερη ανάπτυξη των ΗΠΑ, το παγκόσμιο ΑΕΠ εξακολουθεί να διατρέψει τον κίνδυνο της στασιμότητας.
Ειδικότερα, η διευθύντρια του Ταμείου, Christine Lagarde υπογράμμισε πως η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει ισχυρά εμπόδια, παρά την μείωση της τιμής του πετρελαίου και την ταχύτερη ανάπτυξη των ΗΠΑ.
«Πάρα πολλές χώρες υποφέρουν από χαμηλή ανάπτυξη, υψηλή ανεργία και υπερβολικό χρέος» σημείωσε η επικεφαλής του Ταμείου, σε ομιλία της στην Ουάσιγκτον.
Μάλιστα, η C. Lagarde κάλεσε τις κεντρικές τράπεζας να εφαρμόσουν «χαλαρές» νομισματικές πολιτικές, οι οποίες θα επιτρέψουν στις εθνικές κυβερνήσεις να υιοθετήσουν δημοσιονομικά μέτρα ή μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Ως παράδειγμα τέτοιων πρωτοβουλιών χαρακτήρισε τα δημόσιο έργα υποδομής.
Απευθυνόμενη προς τη Fed, διέτεινε πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να αυξήσει τα επιτόκια εντός του 2015, εξέλιξη όμως, που ενδέχεται να πλήξει το παγκόσμιο outlook.
«Το 2015 πρέπει να είναι έτος της δράσης» κατέληξε χαρακτηριστικά η C. Lagarde, καθιστώντας αναγκαία τη λήψη πρωτοβουλιών προκειμένου να αναστραφεί η δυσμενής εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης