Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurasia Group: Ο λαϊκισμός των πολιτικών απειλεί την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη

tags :
Eurasia Group: Ο λαϊκισμός των πολιτικών απειλεί την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη
Oi πολιτικοί αποσπούν την προσοχή και ενισχύεται ο λαϊκισμός στην Ευρώπη
Απειλή για την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη αποτελεί η πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη Γηραιά Ήπειρο, προειδοποιεί ο Ian Bremmer, πρόεδρος του Eurasia Group.
«Κανείς δεν είναι ενθουσιασμένος με την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη, αλλά επί τους παρόντος οι πολιτικοί αποσπούν την προσοχή και ενισχύεται ο λαϊκισμός», τόνισε ο Bremmer, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Παράλληλα τόνισε ότι το αντιμεταναστευτικό ρεύμα ενισχύεται στην Ευρώπη, ιδιαίτερα μετά την επίθεση στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό
Charlie Hebdo.
«Η άνοδος της ρητορικής κατά των μεταναστών στη Γαλλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης ενισχύεται», τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτή η τάση επηρεάζει αρνητικά την πορεία της οικονομίας.
Ο Bremmer αναφέρθηκε και στην απουσία των ΗΠΑ από τη μεγάλη πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Κυριακή στο Παρίσι, κατά της τρομοκρατίας, παρουσία 50 ηγετών από όλο τον κόσμο.
«Δεδομένου του γεγονότος ότι η Γαλλία αποτελεί τον πιο ισχυρό υποστηρικτή της πολιτικής των ΗΠΑ κατά του ακραίου ισλαμισμού στην περιοχή, η απουσία των ΗΠΑ από την πορεία ήταν λάθος της κυβέρνησης Obama», σύμφωνα με τον ιδρυτή του Eurasia Group.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης