Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: Για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προετοιμάζονται τράπεζες και εταιρείες στην Ευρώπη

tags :
WSJ: Για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προετοιμάζονται τράπεζες και εταιρείες στην Ευρώπη
Τα συστήματά τους για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή προετοιμάζουν τράπεζες και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη

Για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ προετοιμάζονται τράπεζες και εταιρείες στην Ευρώπη, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, τράπεζες και εταιρείες διενεργούν stress-test και προσομοιώσεις στα εσωτερικά τους συστήματα προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο Grexit μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Ανάμεσά τους οι Citigroup, Goldman Sachs και ICAP, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα.
Οι φίρμες εξετάζουν την πιστωτική τους έκθεση και δοκιμάζουν τρόπους παροχής ρευστότητας στις τοπικές τους δραστηριότητες.
Κάποιες από τις εταιρείες προετοιμάζονται για τον αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν πιθανές εξελίξεις στα συστήματα πληρωμών και διεξάγουν δοκιμές για να δουν πώς θα αντιμετώπιζαν την προσθήκη ενός νέου ελληνικού νομίσματος ή ενδεχόμενους ελέγχους στη διακίνηση κεφαλαίων.
Πάντως όπως σημειώνει η WSJ, οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι το Grexit συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, με την Commerzbank να τις τοποθετεί κάτω από το 25%.
«Ελπίζουμε για το καλύτερο, προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Frederic Ponzo, managing partner της Grey Spark.
Τονίζει επίσης ότι συχνά οι εταιρίες προετοιμάζονται για γεγονότα όπως μια ραγδαία αλλαγή στις τιμές του πετρελαίου, ή το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης