Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist: Η ακτινογραφία του Ισλάμ στην Ευρώπη - Ανακάμπτει η ισλαμοφοβία

tags :
Economist: Η ακτινογραφία του Ισλάμ στην Ευρώπη - Ανακάμπτει η ισλαμοφοβία
Οι αρχές του Ισλαμισμού συμβαδίζουν με τις φιλελεύθερες αξίες της Ευρώπης;
Η δολοφονία 12 ανθρώπων στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo από εξτρεμιστές μουσουλμάνους έχει επαναφέρει το γενικευμένο αίσθημα της ισλαμοφοβίας στις χώρες της Ευρώπης.
Άλλωστε, αρκετοί διερωτούνται εάν οι αρχές του Ισλαμισμού συμβαδίζουν με τις φιλελεύθερες αξίες της Ευρώπης.
Αν και ο καθένας διαθέτει τη δική του άποψη περί αποδοχής των ισλαμικών ηθών, εντούτοις είναι σαφές πως ο κίνδυνος της ισλαμικής τρομοκρατίας αναρριχάται στην κορυφή της ευρωπαϊκής ατζέντας.
Με αφορμή επομένως, τη δραματική επικαιρότητα, ο Economist παρουσιάζει τον κάτωθεν πίνακα, ο οποίος συνιστά την ακτινογραφία του Ισλάμ στην Ευρώπη.





Όπως διαφαίνεται, η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό Ισλαμιστών είναι η Γαλλία, όπου άνω του 7% του πληθυσμού είναι Μουσουλμάνοι.
Μεταξύ 3% - 7% του πληθυσμού, βρίσκεται το ποσοστό των Ισλαμιστών στη Γερμανία, τη Σουηδία, την Ιταλία και τη Βρετανία, ενώ κάτω του 3% ανέρχεται στην Ισπανία και τις υπόλοιπες χώρες.
Την ίδια στιγμή, άνω του 50% των Ισπανών, των Ελβετών, των Γερμανών, των Γάλλων και των Σουηδών εκτιμά πως οι ισλαμικές αρχές δεν συμβαδίζουν με το φιλελεύθερο ιδεώδες της Ευρώπης!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης