Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist: Το…. λευκό περιστέρι στα Θεοφάνεια θα ωφελήσει εκλογικά τον Τσίπρα

Economist: Το…. λευκό περιστέρι στα Θεοφάνεια θα ωφελήσει εκλογικά τον Τσίπρα
«Ο Τσίπρας έπραξε το καθήκον και το αποτέλεσμα μόνο θετικό μπορεί να είναι»
Τη σημασιολογία της σημερινής παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά παραθέτει ο Economist.
Ειδικότερα, το βρετανικό περιοδικό υπογραμμίζει πως ο θυελλώδης ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ενδεχόμενος να κερδίσει τις επικείμενες εκλογές, στέλνει ισχυρά κύματα σοκ στην Ευρωζώνη.
«Ο Τσίπρας, αν και έχει αναπτύξει ορισμένες φιλίες με τους κληρικούς, όπως ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, δεν το κρύβει πως είναι άθεος» σημειώνει το περιοδικό.
Άλλωστε, υπενθυμίζει ο Economist, το παιδί του δεν τον βάφτισε με θρησκευτικό όνομα (Ερνέστο), καθώς η τελετή ήταν πολιτική.
«Ωστόσο σήμερα, στο λιμάνι του Πειραιά, ο Τσίπρας λίγο πολύ έπρεπε να παίξει το ρόλο του, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Του δόθηκε ένα άσπρο περιστέρι και αυτός το απελευθέρωσε τη στιγμή πως ακούγονταν τα λόγια “το Άγιο Πνεύμα με τη μορφή περιστεριού”» περιγράφει ο Economist.
«Ο Τσίπρας έπραξε το καθήκον και το αποτέλεσμα ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης, μόνο θετικό μπορεί να είναι» καταλήγει το βρετανικό περιοδικό





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης