Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: O Σαμαράς απέτυχε να αποτρέψει τις πρόωρες εκλογές

Bloomberg: O Σαμαράς απέτυχε να αποτρέψει τις πρόωρες εκλογές
Πιο κοντά στις πρόωρες εκλογές βρίσκεται η Ελλάδα μετά τη δεύτερη ψηφοφoρία σύμφωνα με το Bloomberg
Για αποτυχία του Αντώνη Σαμαρά να κερδίσει την υποστήριξη των βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να αποτρέψει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών κάνει λόγο το Bloomberg σε άρθρο του για το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας.
Η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών θεωρείται αναπόφευκτη καθώς «αν ο Σαμαράς αποτύχει και στην τρίτη και τελική ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου, το κοινοβούλιο θα διαλυθεί, με αποτέλεσμα την προκήρυξη εκλογών».
«Ο Σαμαράς, ο οποίος δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία στις 17 Δεκεμβρίου, κάλεσε τους Έλληνες βουλευτές στις 21 Δεκεμβρίου να συμβάλλουν στην προσπάθεια να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, τονίζοντας ότι πρέπει να τερματιστεί η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.
Ωστόσο όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέρριψαν αμέσως την πρόταση του Πρωθυπουργού, για συναίνεση στην εκλογή Προέδρου και εκλογές στα τέλη του 2015.
«Η προοπτική των πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών θολώνει το τοπίο στο ελληνικό χρηματιστήριο και θυμίζει την κρίση του 2012, όταν η παραμονή της Ελλάδα στην Ευρωζώνη βρισκόταν σε κίνδυνο» σημειώνει η αρθρογράφος και συμπληρώνει ότι «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα της αντιπολίτευσης, τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά από το κόμμα του Σαμαρά, τη Νέα Δημοκρατία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης