Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: Δύσκολη η μάχη της ελληνικής κυβέρνησης - Όλα θα κριθούν στη γ' ψηφοφορία

WSJ: Δύσκολη η μάχη της ελληνικής κυβέρνησης - Όλα θα κριθούν στη γ' ψηφοφορία
«Όλα θα κριθούν στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία» τονίζει το αμερικανικό δίκτυο
Κρίσιμη για το μέλλον της Ελλάδας χαρακτηρίζει την σημερινή ψηφοφορία για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας με άρθρο της η Wall Street Journal, σημειώνοντας ότι θα κριθεί αν η χώρα θα πάει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Ωστόσο ο αρθρογράφος τονίζει ότι λίγοι αναμένουν από την κυβέρνηση να συγκεντρώσει την ενισχυμένη πλειοψηφία που χρειάζεται για να εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας, στην πρώτη ψηφοφορία, θεωρώντας δεδομένου ότι θα ακολουθήσουν ακόμα δύο ψηφοφορίες.
«Όλα θα κριθούν στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία», δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος και προσθέτει «περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί στην πρώτη ψηφοφορία. Τότε θα αποφασίσουμε αν πρέπει να γίνουμε πιο επιθετικοί για να πείσουμε τους βουλευτές να ψηφίσουν»
Μάλιστα το αμερικανικό δίκτυο σημειώνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει μια δύσκολη μάχη».
Ωστόσο επισημαίνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, καταγράφηκε μια μικρή αλλαγή της δυναμικής υπέρ της κυβέρνησης.
Η κατάρρευση του ελληνικού χρηματιστηρίου επιβεβαίωσε τους φόβους των επενδυτών για την πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα, καθώς και την ανησυχία για το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει στην εξουσία.
Παράλληλα αναφέρεται σε μια σειρά δημοσκοπήσεις των τελευτών ημερών που καταδεικνύουν ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θέλει πρόωρες εκλογές, ενώ η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται.
«Οι άνθρωποι φοβούνται και στέλνουν αυτό το μήνυμα προς την κυβέρνηση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν θέλουν πρόωρες εκλογές», δήλωσε ο Αριστείδης Χατζής, αναπληρωτής καθηγητής του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και επισημαίνει: «Ωστόσο, έχω επιφυλάξεις σχετικά με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων καθώς τα πράγματα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι πολύ ρευστά».
Παραμένει αβέβαιο πόσοι από τους ανεξάρτητους βουλευτές, θα καταφέρει να πάρει με το μέρος της η κυβέρνηση καθώς και αν θα καταφέρει να κερδίσει κάποιους από τους πιθανούς διαφωνούντες από τα δύο μικρά κόμματα, Δημοκρατική Αριστερά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
«Η κατάσταση αλλάζει» δήλωσε ένας δεύτερος ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος. «Πολλοί που έλεγαν «όχι» για κάθε υποψήφιο, τώρα λένε ότι είναι υπό εξέταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης