Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Φούσκα στα ομόλογα junk «βλέπει» πίσω από τη βουτιά του πετρελαίου ο Carl Icahn

Φούσκα στα ομόλογα junk «βλέπει» πίσω από τη βουτιά του πετρελαίου ο Carl Icahn
H πτώση στο πετρέλαιο θα συνεχιστεί, συμπαρασύροντας και τις πετρελαϊκές εταιρείες
Την ύπαρξη φούσκας στην αγορά των εταιρικών ομολόγων διαβλέπει πίσω από τη ραγδαία πτώση του πετρελαίου ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Carl Icahn.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός επενδυτής, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, εκτίμησε πως τα εταιρικά ομόλογα, χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης (junk bonds) ενδέχεται να συνιστούν μία… φούσκα.
Μάλιστα, εξήγησε πως η πρόσφατη «βουτιά» της τιμής του πετρελαίου ενισχύει αυτές τις εκτιμήσεις.
«Τα ομόλογα junk απέχουν παρασάγγας από τα χαμηλά επιτόκια. Με άλλα λόγια, εσύ μπορείς να δανειστείς χρήματα αρκετά φθηνά, ακόμη και εάν η εταιρεία σου βρίσκεται στο… κόκκινο» εξήγησε χαρακτηριστικά.
Έτσι, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η αγορά εταιρικού χρέους συνιστά μία… φούσκα, η οποία θα σκάσει τα επόμενα δύο χρόνια.
Άλλωστε, η διακύμανση των ενεργειακών μετοχών στη Wall κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, όπου το πετρέλαιο υποχώρησε κάτω των 60 δολαρίων, αποδείχθηκε άκρως αποκαλυπτικό για την αμφιλεγόμενη κατάσταση της αγοράς εταιρικών ομολόγων, υψηλής απόδοσης.
«Η ύπαρξη ενεργειακών εταιρειών στην αγορά των junk ομολόγων αποδεικνύει την ευστάθεια των όσων υποστηρίζω» κατέληξε ο Carl Icahn, εκτιμώντας πως η πτώση στο πετρέλαιο θα συνεχιστεί, συμπαρασύροντας και τις πετρελαϊκές εταιρείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης