Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι επιδιώξεις του Α. Σαμαρά στην Σύνοδο Κορυφής – Τι θα διεκδικήσει από τους εταίρους

Οι επιδιώξεις του Α. Σαμαρά στην Σύνοδο Κορυφής – Τι θα διεκδικήσει από τους εταίρους
O στόχος του Α. Σαμαρά είναι να ενισχύσει το το πακέτο της συμφωνίας για την επόμενη ημέρα
Μία Διακήρυξη Αρχών ότι οι ευρωπαίοι δεσμεύονται να εξετάσουν το θέμα του χρέους προσανατολίζεται να διεκδικήσει από την Σύνοδο Κορυφής  στις 18 και 19 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews ο στόχος του είναι να ενισχύσει το το πακέτο της συμφωνίας για την επόμενη ημέρα , το οποίο θα θέσει ως δίλημμα στην προεδρική εκλογή προκειμένου να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.
Αν και η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής, θα εμφανιζόταν ως επιτυχία του πρωθυπουργού, εάν εξασφάλιζε αυτή τη Διακήρυξη Αρχών στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.
Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επιδιώξει συναντήσεις με την γερμανίδα καγκελάριο Α. Μerkel, τον πρόεδρο της Κομισιόν Juncker καθώς και με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, για το ζήτημα του χρέους P. Moscovici.
Δεν είναι τυχαίο ότι πριν από τη Σύνοδο ο πρωθυπουργός συγκαλεί σύσκεψη στο Μαξίμου με τον Υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη, τον αναπληρωτή υπουργό Χρ. Σταϊκούρα και τον γενικό διευθυντή του ΟΔΔΗΧ Στέλιο Παπαδόπουλο για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής και δημοσίου χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης