Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Iταλικός Τύπος: Σε δημοψήφισμα για τον Σαμαρά θα μετατραπούν οι ψηφοφορίες για τον ΠτΔ

Iταλικός Τύπος: Σε δημοψήφισμα για τον Σαμαρά θα μετατραπούν οι ψηφοφορίες για τον ΠτΔ
«Αν ήμουν Έλληνας, η ιδέα ότι οι αγορές αντιμετωπίζουν με τρόμο την ενδεχόμενη νίκη του Αλέξη Τσίπρα, θα με ωθούσε να τον ψηφίσω»
Την εκτίμηση ότι οι ψηφοφορίες για την προεδρική εκλογή θα καταλήξουν σε δημοψήφισμα για την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά διατυπώνει σε σημερινό της δημοσίευμα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
«Χωρίς την επίτευξη συμφωνίας, η βουλή θα διαλυθεί και η χώρα θα επιστρέψει στις κάλπες μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου», αναφέρει το δημοσίευμα.
Όσον αφορά στο ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα επισημαίνει ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις, δεν επιζητά πλέον την έξοδο της χώρας από το ευρώ, αλλά την επαναδιαπραγμάτευση των προγραμμάτων βοήθειας της Ε.Ε. προς την Ελλάδα.
Ο αρθρογράφος Michele Serra διατυπώνει την προσωπική του άποψη: «Αν ήμουν Έλληνας, η ιδέα ότι οι αγορές αντιμετωπίζουν με τρόμο την ενδεχόμενη νίκη του Αλέξη Τσίπρα, θα με ωθούσε να τον ψηφίσω. Έτσι, τουλάχιστον για να δοκιμάσω. 'Η, αν προτιμάτε, για να το διακινδυνεύσω».
Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή νέου ΠτΔ με την ελπίδα ότι ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει ότι πρόωρες εκλογές θα σήμαιναν νίκη της ριζοσπαστικής αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, διατύπωσε ο αναλυτής της ιταλικής εφημερίδας Corriere Della Sera Αντόνιο Φεράρι στην τηλεοπτική του εμφάνιση στο ιδιωτικό κανάλι La 7, σε εκπομπή με θέμα την Ελλάδα
Σύμφωνα με τον Φεράρι «κάποιοι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν την ολική διαγραφή του χρέους, ενώ κάποιοι άλλοι δεν συμφωνούν. Θα μπορούσε, με τον τρόπο αυτό, να προκύψει μια νέα αστάθεια, με πιθανές συνέπειες για την Ευρωπαϊκή Ένωση».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης