Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist: Κλίμα διχασμού στην ΕΚΤ για το QE - O αυταρχικός Draghi και οι διαφωνούντες

Economist: Κλίμα διχασμού στην ΕΚΤ για το QE - O αυταρχικός Draghi και οι διαφωνούντες
"Tελικά η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, μέσω μεγάλων αγορών κρατικών ομολόγων;"
Έντονο κλίμα διχασμού στους κύκλους της ΕΚΤ διαπιστώνει ο Economist, παρουσιάζοντας τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που λαμβάνουν χώρα πυρετωδώς, αναφορικά με το εάν και πότε θα εφαρμοστεί πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.
Ενδεικτικός του κλίματος είναι και ο τίτλος του νέου δημοσιεύματος του περιοδικού "Ο διοικητής της ΕΚΤ Mario Draghi και οι διαφωνούντες".
"Tελικά η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, μέσω μεγάλων αγορών κρατικών ομολόγων;", διερωτάται ο Economist.
Όπως εξηγεί, παρά τα μεγαλεπίβολα σχέδια του διοικητή Mario Draghi, υπάρχουν περί τα 6-7 μέλη από το σύνολο των 24 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ που εναντιώνονται σθεναρά στην προοπτική να υλοποιηθεί ευρύ πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.
Αυτό που μπορεί με βεβαιότητα να ειπωθεί είναι ότι ο Mario Draghi έχει μια πολύ διαφορετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά θέματα ηγεσίας από τον προκάτοχό τον Jean-Claude Trichet.
Κατά το παρελθόν και ο Jean-Claude Trichet κλήθηκε να διαχειριστεί την αντίθεση ορισμένων μελών του ΔΣ, σε διάφορες αποφάσεις της ΕΚΤ.
Όμως, ο ίδιος κατέβαλλε φιλότιμες προσπάθειες για να πείσει τους διαφωνούντες, προκειμένου να επιτύχει σύμπνοια απόψεων.
Και την πετύχαινε...
Στον αντίποδα, ο Draghi επικεντρώνεται στο να προωθήσει τις δικές του απόψεις, ασκώντας μάλιστα πιέσεις στους διαφωνούντες να ακολουθήσουν τα σχέδιά του...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης