Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Φρένο στα σχέδια Draghi για QE βάζει η αδράνεια των κυβερνήσεων

FT: Φρένο στα σχέδια Draghi για QE βάζει η αδράνεια των κυβερνήσεων
Παραδοσιακά η ΕΚΤ προτού αναλάβει πρόσθετη δράση ζητά μέτρα από την πλευρά των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων
Φρένο στα σχέδια του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, περί επικείμενων αγορών κρατικών ομολόγων βάζει επίσημο ευρωπαϊκό έγγραφο, που έχει συνταχθεί ενόψει της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 18 Δεκεμβρίου.
Όπως αποκαλύπτουν σε άρθρο τους οι Financial Times, παραδοσιακά στα χρόνια της ευρωπαϊκής κρίσης, η ΕΚΤ προτού αναλάβει πρόσθετη δράση ζητά πρωτοβουλίες και μέτρα από την πλευρά των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.
Όπως συνέβη στη Σύνοδο Κορυφής του περασμένου Οκτωβρίου, ο Draghi κατόρθωσε να αντλήσει από τους Ευρωπαίους ηγέτες τη δέσμευσή τους για επιτάχυνση των προσπαθειών για τη σύσταση της τραπεζικής ένωσης.
Όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, η πρόοδος των Ευρωπαίων στην κατεύθυνση της σύστασης της τραπεζικής ένωσης, από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα, έχει μείνει στάσιμη.
Η εξέλιξη η οποία επιδεινώνει περαιτέρω την κατάσταση είναι η εξής:
Στο έγγραφο που έχει συνταχθεί για να συζητηθεί μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών κατά τη διάρκεια της επικείμενης Συνόδου Κορυφής δεν περιλαμβάνεται καμία δέσμευση - σε επίπεδο κυβερνήσεων - για τη λήψη πρόσθετων δράσεων.
Επομένως, αφού δεν θα προηγηθεί δράση από τις κυβερνήσεις, ο Mario Draghi αναμένεται να βάλει πάγο στα σχέδια του περί έναρξης του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων.
"Οι δράσεις για περαιτέρω οικονομική σύγκλιση θα προωθηθούν από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2015", τονίζεται στο εν λόγω ευρωπαϊκό έγγραφο, γεγονός που βάζει πάγο στα σχέδια του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi.
Yπό το πρίσμα αυτό ο ισχυρός άντρας της EKT δεν θα λάβει την πολιτική κάλυψη που χρειάζεται προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης