Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Ο Σαμαράς ρισκάρει με πρόωρες εκλογές - Αμφίβολη η εκλογή ΠτΔ

Bloomberg: Ο Σαμαράς ρισκάρει με πρόωρες εκλογές - Αμφίβολη η εκλογή ΠτΔ
«Ο Σαμαράς ρισκάρει με πρόωρες εκλογές, λόγω της εκλογής Προέδρου το Δεκέμβριο»
Σε μονοπάτια πολιτικής αστάθειας φαίνεται πως εισέρχεται εκ νέου η Ελλάδα, κατόπιν της απόφασης της κυβέρνησης να επισπεύσει την προεδρική εκλογή.
Υπό τον τίτλο «Ο Σαμαράς ρισκάρει με πρόωρες εκλογές, λόγω της εκλογής Προέδρου το Δεκέμβριο», το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να επιταχύνει τη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου, κινδυνεύοντας να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.
«Η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει» ανέφερε νωρίτερα, η κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Βούλτεψη, ανακοινώνοντας την έναρξη της προεδρικής εκλογής.
Ας σημειωθεί πως η επίμαχη διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 17 Δεκεμβρίου.
Όπως εξηγεί το Bloomberg, βάσει του συντάγματος, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απαιτείται η ψήφος 180 βουλευτών.
«Ο κυβερνητικός συνασπισμός αριθμεί 155 βουλευτές, γεγονός που σημαίνει πως η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου ενδέχεται να προκαλέσει την κατάρρευση της κυβέρνησης και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών» επισημαίνει χαρακτηριστικά το αμερικανικό πρακτορείο.
«Ορισμένοι βουλευτές, οι οποίοι δεν ανήκουν στον κυβερνητικό σχηματισμό, έχουν διαμηνύσει πως ίσως στηρίξουν την πρόταση της κυβέρνησης για τον επόμενο Πρόεδρο. Όμως, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν αποσαφηνίσει πως θα μπλοκάρουν κάθε επιλογή του Σαμαρά, προκειμένου να προκαλέσουν πρόωρες εκλογές» καταλήγει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης