Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN Money: Wall Street… ο πρωταθλητής των χρηματιστηρίων διεθνώς!

CNN Money: Wall Street… ο πρωταθλητής των χρηματιστηρίων διεθνώς!
Άνοδος +15,8% για τις αμερικανικές μετοχές την τελευταία 5ετία
Ποιο χρηματιστήριο έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη άνοδο τα τελευταία πέντε χρόνια;
Μα φυσικά, η Wall Street, καθώς οι αμερικανικές μετοχές όχι μόνο δεν κατακρημνίστηκαν μετά τη «Μεγάλη Ύφεση», αλλά αντιθέτως σημείωσαν άνοδο της τάξης του +16%.
Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα του CNN Money, το αμερικανικό χρηματιστήριο την τελευταία 5ετία έχει καταγράψει την καλύτερη απόδοση μεταξύ των κορυφαίων χρηματιστηρίων του κόσμου, με την άνοδο από το 2009 έως σήμερα να διαμορφώνεται στο 15,8%.
Στη δεύτερη θέση έπεται το ιαπωνικό με άνοδο 13,2% και ακολουθούν το βρετανικό με 8,7% και το κορεατικό με 4,4%.
Στον αντίποδα, το χρηματιστήριο της Βραζιλίας «μετρά» απώλειες -5,3% και της Κίνας -0,8%.
Όπως εξηγεί το CNN Money, «κλειδί» για την πορεία των αμερικανικών μετοχών αποτέλεσαν οι κινήσεις του πρώην επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke, ο οποίος κατάφερε να χρηματοδοτήσει την οικονομία και να σταθεροποιήσει το επενδυτικό κλίμα.
Άλλωστε, αυτό αντικατοπτρίστηκε πολλάκις τα τελευταία χρόνια, όταν το αμερικανικό χρηματιστήριο αποδείχθηκε άκρως ανθεκτικό, υπερβαίνοντας πλήθος εμποδίων (debt ceiling, ευρωπαϊκή κρίση, επιβράδυνση της οικονομίας).
Για το CNN Money βέβαια, το ράλι στη Wall Street δεν έχει παρέλθει ακόμη, καθώς εκτιμά πως η άνοδος θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως το 2016.
Μάλιστα, αναμένει πως ο S&P 500 μέχρι το τέλος του 2015, θα έχει αγγίξει τις 2.350 μονάδες και έως το 2016 τις 2.600 μονάδες!


global markets


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης