Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Ανακάμπτει η ευρωπαϊκή αγορά εταιρικών ομολόγων - Έρχονται περισσότερες αναβαθμίσεις, λιγότερες υποβαθμίσεις το 2015

Moody's: Ανακάμπτει η ευρωπαϊκή αγορά εταιρικών ομολόγων - Έρχονται περισσότερες αναβαθμίσεις, λιγότερες υποβαθμίσεις το 2015
Παρά την αδύναμη ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, η Moody's διακρίνει βελτίωση στην αγορά εταιρικών ομολόγων
Σταθερό outloοk για τα εταιρικά ομόλογα που εκδίδουν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις δίδει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's.
Ειδικότερα, όπως τονίζουν οι αναλυτές της Moody's, σε νέα έκθεσή τους, οι προοπτικές για τα ευρωπαϊκά εταιρικά ομόλογα παραμένουν θετικές, ενόψει της έλευσης του νέου έτους, 2015.
Μάλιστα ο οίκος προαναγγέλλει περισσότερες αναβαθμίσεις για τα ευρωπαϊκά εταιρικά ομόλογα το 2015, παρά υποβαθμίσεις των αξιολογήσεών τους.
Παρά την αδύναμη - ακόμη - ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, η Moody's διακρίνει σημαντική βελτίωση στην ευρωπαϊκή αγορά των εταιρικών ομολόγων.
Σύμφωνα με τον οίκο, η θετική αυτή στάση δικαιολογείται από:
- τη στήριξη που παράσχει στις εξαγωγές το αδύναμο ευρώ.
- τις διαρκείς προσπάθειες των ευρωπαϊκών εταιρειών για απομόχλευση.
"Παρά την αδύναμη ανάπτυξη, η τάση για τα ευρωπαϊκά εταιρικά ομόλογα θα παραμείνει σταθερή για τους επόμενους 12-18 μήνες", σχολιάζουν οι αναλυτές της Moody's στη νέα έκθεσή τους.
"Μετά από μια σύντομη περίοδο στασιμότητας, η ποιότητα των εταιρικών ομολόγων στην Ευρωζώνη θα συνεχίσει να βελτιώνεται", προσθέτουν.
"Για το σύνολο του 2015 θα πρέπει να αναμένονται περισσότερες αναβαθμίσεις και λιγότερες υποβαθμίσεις", καταλήγουν.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης