Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σταθερό outlook για τον ασφαλιστικό κλάδο διεθνώς - Εξυγιαίνονται οι ισολογισμοί και αυξάνονται τα κεφάλαια

Moody's: Σταθερό outlook για τον ασφαλιστικό κλάδο διεθνώς - Εξυγιαίνονται οι ισολογισμοί και αυξάνονται τα κεφάλαια
Ο ασφαλιστικός κλάδος παραμένει, ωστόσο, αντιμέτωπος με σοβαρές προκλήσεις διεθνώς
Σταθερό διατηρεί το outlook για τον ασφαλιστικό κλάδο διεθνώς ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, Moody's.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε νέα έκθεσή της η Moody's, σταθερό θα παραμείνει το οutlook για τις ασφαλιστικές εταιρείες διεθνώς, το 2015.
Η σταδιακή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και η μείωση των ποσοστών ανεργίας διεθνώς είναι ικανές να στηρίξουν την ανάπτυξη των πωλήσεων στον ασφαλιστικό κλάδο το 2015.
Η ανάπτυξη του ασφαλιστικού κλάδου θα εναρμονιστεί με τους ρυθμούς ανάπτυξης στον ανεπτυγμένο κόσμο, ενώ η ανάπτυξή του θα ξεπεράσει την ανάπτυξη των οικονομιών στις αναδυόμενες αγορές, δηλώνει ο Bruce Ballentine, αντιπρόεδρος της Moody's.
Ως επί το πλείστον, οι ισολογισμοί των ασφαλιστικών εταιρειών παραμένουν ισχυροί διεθνώς, αφού χαρακτηρίζονται από: υψηλής ποιότητας επενδυτικές κινήσεις, επαρκή αποθέματα και ικανοποιητικά επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας.
Ωστόσο, όπως προειδοποιεί στη συνέχεια η Moody's, ο ασφαλιστικός κλάδος παραμένει αντιμέτωπος με σοβαρές προκλήσεις διεθνώς.
Μερικές από τις προκλήσεις αυτές αφορούν τον κίνδυνο μεγάλων φυσικών καταστροφών, αλλά και το αβέβαιο ρυθμιστικό - κανονιστικό πλαίσιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης