Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Η χαμηλότερη τιμή του πετρελαίου μπορεί να περιορίσει τις επενδύσεις στους υδρογονάνθρακες της Ελλάδας

Bloomberg: Η χαμηλότερη τιμή του πετρελαίου μπορεί να περιορίσει τις επενδύσεις στους υδρογονάνθρακες της Ελλάδας
«Η προσπάθεια εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα ενέχει εξαιρετικά υψηλούς κινδύνους και απαιτεί μακροχρόνια δέσμευση από τους επενδυτές», δήλωσε ο Μαθιός Ρήγας, διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas
Η χαμηλότερη τιμή του πετρελαίου μπορεί να περιορίσει τις επενδύσεις στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην Ελλάδα, εκτιμά το πρακτορείο Bloomberg, σε ανάλυση του για την επίδραση της πτώση της τιμής του πετρελαίου στις χώρες της Ν. Ευρώπης.
Το μειονέκτημα για την Ελλάδα, σημειώνει το Bloomberg, είναι ότι μία χαμηλότερη τιμή του πετρελαίου μπορεί να περιορίσει τις επενδύσεις στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, καθώς η τιμή του πετρελαίου ήταν στα 117 δολάρια το βαρέλι, όταν η χώρα ψήφισε πριν από 3,5 χρόνια τον νέο νόμο για την εξόρυξη καυσίμων.
«Η Ελλάδα θα πρέπει να τα λάβει υπ’ όψιν της όλα αυτά αναφορικά με τους νέους γύρους αδειών», δήλωσε στο πρακτορείο ο Μαθιός Ρήγας, διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas, της μοναδικής ελληνικής εταιρείας παραγωγής και εξόρυξης υδρογονανθράκων.
«Η προσπάθεια εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα ενέχει εξαιρετικά υψηλούς κινδύνους και απαιτεί μακροχρόνια δέσμευση από τους επενδυτές», πρόσθεσε.
Πάντως για την ώρα, στην περίπτωση της Ελλάδας, αναφέρει το δημοσίευμα, η χαμηλότερη τιμή αλλάζει τους υπολογισμούς για τον προϋπολογισμό της.
Το πρακτορείο παραθέτει μάλιστα τη δήλωση του υπουργού Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη σε συνέδριο που έγινε στην Αθήνα, ότι θα υπάρξουν «ριζικές αλλαγές» στον τρόπο που οι εθνικές οικονομίες θα διαχειρισθούν τους προϋπολογισμούς του 2015 και ότι η χαμηλή τιμή του πετρελαίου θα διατηρηθεί το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης