Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κοινή έρευνα από Economist και FT: Μόλις στο 7% η αισιοδοξία των αναλυτών για την Ευρώπη - Στο 65% οι πιθανότητες για ένα QE από την ΕΚΤ

Κοινή έρευνα από Economist και FT: Μόλις στο 7% η αισιοδοξία των αναλυτών για την Ευρώπη - Στο 65% οι πιθανότητες για ένα QE από την ΕΚΤ
Μόλις το 13% εκτιμά πως οι παγκόσμιες συνθήκες θα βελτιωθούν
Διάχυτη είναι η απαισιοδοξία γύρω από την παγκόσμια οικονομία, καθώς ολοένα και περισσότεροι αναλυτές φοβούνται επιδείνωση του οικονομικού outlook.
Άλλωστε, βάσει κοινής έρευνας των Economist και Financial Times, καθίσταται σαφές πως η αισιοδοξία μεταξύ των αναλυτών ξεθωριάζει ταχύτατα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διεξήχθη μεταξύ 1.500 υψηλόβαθμων εταιρικών στελεχών, μόλις το 13% εκτιμά πως οι παγκόσμιες επιχειρηματικές συνθήκες θα βελτιωθούν το προσεχές διάστημα.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στις αρχές του 2014 το αντίστοιχο ποσοστό υπερέβαινε το 40%.
Το πρόβλημα γιγαντώνεται μεταξύ των Ευρωπαίων αναλυτών, καθώς μόλις το 7% εκτιμά πως οι συνθήκες θα βελτιωθούν.
Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική των δύο ισχυρότερων κεντρικών τραπεζών του πλανήτη, το 65% εκτιμά πως η ΕΚΤ θα ξεκινήσει την ποσοτική χαλάρωση εντός του 2015 και περίπου το 50% θεωρεί πως η Fed θα αυξήσει το βασικό επιτόκιο εντός του επόμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης