Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Περιπαικτική στάση των Αμερικανών - Συγκρίνουν την κεφαλαιοποίηση της Apple με την κεφαλαιοποίηση του ρωσικού χρηματιστηρίου

Περιπαικτική στάση των Αμερικανών - Συγκρίνουν την κεφαλαιοποίηση της Apple με την κεφαλαιοποίηση του ρωσικού χρηματιστηρίου
Η συνολική κεφαλαιοποίηση όλων των εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο της Ρωσίας έπεσε κάτω από την κεφαλαιοποίηση της Apple για πρώτη φορά στην ιστορία!
"Αν ήσουν ο ιδιοκτήτης της Apple, θα είχες πρακτικά τη δυνατότητα να εξαγοράσεις όλο το ρωσικό χρηματιστήριο και με τα… ρέστα να κάνεις δώρο iPhone 6 Plus σε όλους τους Ρώσους πολίτες!", αναφέρει το Bloomberg, εκφράζοντας μια... άκρως περιπαικτική στάση των Αμερικανών.
Πρόκειται για μια προσπάθεια υποβάθμισης της δυναμικής του ρωσικού χρηματιστηρίου απέναντι στη διαρκή ενίσχυση της κεφαλαιοποίησης της Apple.
Mια μεμονωμένη εταιρεία δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα ολόκληρο χρηματιστήριο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, η κεφαλαιακή αξία του τεχνολογικού κολοσσού της Apple ξεπέρασε την συνολική κεφαλαιακή αξία όλων των εισηγμένων στο χρηματιστήριο της Ρωσίας εταιρειών, στις 12 Νοεμβρίου, κατά 121 δισ. δολάρια.
Η διαφορά της κεφαλαιοποίησης αρκεί για την αγορά 143 εκατ. iPhones 64GB.
Αναλυτικότερα, η συνολική κεφαλαιοποίηση του ρωσικού χρηματιστηρίου συρρικνώθηκε στα 234 δισ. δολάρια από 531 δισ. δολάρια, ενώ το ίδιο διάστημα η κεφαλαιοποίηση της Apple ενισχύθηκε από τα 147 δισ. στα 652 δισ. δολάρια.
Φαίνεται ότι η ταχύτατα αναπτυσσόμενη Apple αποτελεί πόλο έλξης για τους επενδυτές, σε αντίθεση με την χτυπημένη από κυρώσεις και απομονωμένη από τη Δύση, Ρωσία.

Και για όσους επιθυμούν οπτικό ερέθισμα, ιδού το διάγραμμα του Bloomberg:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης