Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Η Ευρωζώνη πρέπει να επενδύσει σε μεγάλα project υποδομών - Η αδύναμη οικονομία βαρίδι για τον κατασκευαστικό κλάδο

Fitch: Η Ευρωζώνη πρέπει να επενδύσει σε μεγάλα project υποδομών - Η αδύναμη οικονομία βαρίδι για τον κατασκευαστικό κλάδο
Η Fitch αναγνωρίζει πως εμφανίζονται οι πρώτες ενδείξεις για σταθεροποίηση του κατασκευαστικού κλάδου στην Ευρώπη
Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει ο κατασκευαστικός κλάδος στην Ευρώπη, κατά το τρέχον έτος, 2014, μετά από έξι διαδοχικά χρόνια ισχυρών πιέσεων, επισημαίνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, σε νέα ειδική έκθεσή του, υπό τον τίτλο "2015 Outlook: EMEA Engineering and Construction - Consolidating an Integrated Business Model".
Οι αναλυτές του οίκου αναγνωρίζουν πως εμφανίζονται οι πρώτες ενδείξεις για σταθεροποίηση του κλάδου των ευρωπαϊκών κατασκευαστικών εταιρείων, κυρίως μάλιστα στις χώρες της περιφέρειας και δη στην Ισπανία.
Ωστόσο η Fitch προειδοποιεί πως πρόκειται για μια ήπια και εξαιρετικά εύθραυστη σταθεροποίηση.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης συστήνει προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αυξήσουν τη χρήση μοντέλων χρηματοδότησης για την προώθηση μεγάλων έργων υποδομών.
"Tα θεμελιώδη μακροοικονομικά μεγέθη της Ευρώπης παραμένουν αδύναμα, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στην πορεία και τη δυναμική του κλάδου των κατασκευών", επισημαίνουν οι αναλυτές της Fitch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης