Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πληθαίνουν οι εκκλήσεις προς την ΕΚΤ για το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων - Καταλυτική η επίδραση του ιαπωνικού γεν

Πληθαίνουν οι εκκλήσεις προς την ΕΚΤ για το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων - Καταλυτική η επίδραση του ιαπωνικού γεν
Η απροσδόκητη απόφαση της Bank of Japan αφήνει ελάχιστο περιθώριο επιλογών στην ΕΚΤ
Πληθαίνουν οι «φωνές», οι οποίες καθιστούν άκρως απαραίτητη την ενεργοποίηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, προκειμένου να διασωθεί η ευρωπαϊκή οικονομία.
Στη μακρά λίστα των αναλυτών, που τάσσονται υπέρ του QE, προστίθεται και ο Omkar Godbole, ειδικός αναλυτής της FXStreet.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, η ΕΚΤ δεν έχει άλλη επιλογή, πέραν της ενεργοποίησης του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων.
Άλλωστε, σημειώνει, η πρόσφατη απόφαση της Bank of Japan να διευρύνει το πρόγραμμα αγοράς assets ελαχιστοποιεί περαιτέρω τα περιθώρια ελιγμών για την ΕΚΤ.
«Η Ευρωζώνη χρειάζεται επειγόντως την ποσοτική χαλάρωση, προκειμένου να εξουδετερώσει τις επιπτώσεις της αποδυνάμωσης του ιαπωνικού γεν» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Ας σημειωθεί πως η Bank of Japan στις 31 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος αγοράς assets, προκειμένου να παράσχει στήριξη στην ιαπωνική οικονομία.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης