Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CFR: Δεν ξέρει τι λέει ο Paul Krugman όταν ζητά αδύναμο δολάριο! Έναντι τίνος; Του πλανήτη Άρη;

CFR: Δεν ξέρει τι λέει ο Paul Krugman όταν ζητά αδύναμο δολάριο! Έναντι τίνος; Του πλανήτη Άρη;
Οι ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη σήμερα, πλην της αμερικανικής, δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν ένα ισχυρό νόμισμα!
Tις θέσεις του διάσημου οικονομολόγου Paul Krugman για τις κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος στηλιτεύουν οι αναλυτές του Council on Foreign Relations.
Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Paul Krugman κατακρίνει με κάθε ευκαιρία τις γερμανικές αξιώσεις περί της ανάγκης όλες οι οικονομίες να εμφανίζουν ταυτόχρονα τεράστια εμπορικά πλεονάσματα.
Όπως πρόσφατα διεμήνυσε ο γνωστός αρθρογράφος των Financial Times, Martin Wolf, τα όσα ισχυρίζεται ο Paul Krugman δεν έχουν βάση, αφού, όπως εξήγησε, "ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει εμπόριο με τον Άρη!".
Σύμφωνα με τους αναλυτές του Council on Foreign Relations, όλα όσα υποστηρίζει ο Paul Krugman μοιάζουν απίθανα...
Πρόσφατα ο Paul Krugman, απευθυνόμενος στις ΗΠΑ, ζήτησε να αποδυναμωθεί το δολάριο.
"Απέναντι σε ποιο νόμισμα πρέπει να επιδιώξουν οι αμερικανικές αρχές την αποδυνάμωση του δολαρίου;" διερωτώνται οι αναλυτές του Council on Foreign Relations.
Για να τεκμηριώσουν την άποψή τους, θέτουν ένα εύλογο επιχείρημα: Οι ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη σήμερα, πλην της αμερικανικής, δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν ένα ισχυρό νόμισμα!
Εάν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν την αποδυνάμωση του δολαρίου έναντι των νομισμάτων των άλλων οικονομιών του G7 (οι επτά ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη), θα συνιστά μια κίνηση καταστροφική, αφού οι G7 αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 50% της παγκόσμιας οικονομίας.
"Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Paul Krugman, η αποδυνάμωση του δολαρίου μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Την ύπαρξη ενός νομισματικού πολέμου με... τον πλανήτη Άρη!", καταλήγουν... με νόημα οι αναλυτές του Council on Foreign Relations.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης