Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Euroxx: Από το 2015 θα αναστραφεί η πτώση του ρυθμού χρηματοδότησης της οικονομίας

Euroxx: Από το 2015 θα αναστραφεί η πτώση του ρυθμού χρηματοδότησης της  οικονομίας
Το κλειδί για την πορεία της χρηματοδότησης της οικονομίας είναι η διαχείριση των προβληματικών δανείων και η αδύναμη ζήτηση
Αναστροφή της πτωτικής πορείας του ρυθμού χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας αναμένει η Euroxx από το 2015, σχολιάζοντας τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος, τα οποία έδειξαν ότι ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα παρέμεινε τον Σεπτέμβριο αμετάβλητος στο -3,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με την Euroxx, το κλειδί για την πορεία της χρηματοδότησης της οικονομίας είναι η διαχείριση των προβληματικών δανείων και η αδύναμη ζήτηση, τα οποία αναμένεται να ανακάμψουν σταδιακά.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο του 2014 ήταν αρνητική κατά 270 εκατ. ευρώ (Σεπτέμβριος 2013: αρνητική καθαρή ροή 260 εκατ. ευρώ) και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε -4,7%, από -4,6% τον Αύγουστο του 2014.
Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε σε -4,5%, από -4,4% τον προηγούμενο μήνα και η καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 255 εκατ. ευρώ (Σεπτέμβριος 2013: αρνητική καθαρή ροή 232 εκατ. ευρώ).
Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο -7,2%, από -7,4% τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης