Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εuroxx: Positive για τις ελληνικές τράπεζες τα stress tests - Σύσταση overweight - Παραμένει το πολιτικό ρίσκο

Εuroxx: Positive για τις ελληνικές τράπεζες τα stress tests - Σύσταση overweight - Παραμένει το πολιτικό ρίσκο
Τα αποτελέσματα των stress tests θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα
Θετικά για τις ελληνικές τράπεζες χαρακτηρίζει η Euroxx τα αποτελέσματα των stress tests που δημοσιοποίησε χθες Κυριακή η ΕΚΤ.
"Η έκβαση των stress tests ήταν θετική για τις ελληνικές τράπεζες", σημειώνει η χρηματιστηριακή, στη σχετική έκθεσή της, υπό τον τίτλο "2014 EU-Wide Stress Test Results – Positive Outcome for the Greek Banks".
Όπως τονίζει η Euroxx, αναλύοντας τα αποτελέσματα των τεστ κοπώσεως των ελληνικών τραπεζών, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως, σύμφωνα με τον δυναμικό ισολογισμό, τρεις από τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες που συμμετείχαν, οι Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς, δεν εμφάνισαν κεφαλαιακό έλλειμμα.
Πρακτικά, συνεχίζει η χρηματιστηριακή, κεφαλαιακό έλλειμμα δεν προκύπτει ούτε για τη Eurobank.
Ωστόσο αυτό που σπεύδει να διαμηνύσει η Euroxx, στην έκθεσή της, είναι πως στα αποτελέσματα των stress tests δεν περιλαμβάνεται το πιθανό όφελος από τον αναβαλλόμενο φόρο.
Όπως προκύπτει από την προσεκτική ανάγνωση των αποτελεσμάτων, η Alpha Bank, δεν εμφανίζει κεφαλαιακές ελλείψεις, ούτε σύμφωνα με την προσέγγιση του στατικού ισολογισμού, αλλά ούτε και σύμφωνα με την προσέγγιση του δυναμικού προϋπολογισμού.
Κατά τη χρηματιστηριακή, οι επιδόσεις της Alpha Bank ήταν οι καλύτερες έναντι των υπόλοιπων ελληνικών τραπεζών, ενώ, σύμφωνα με τις ενδείξεις, θα είναι η μόνη ελληνική τράπεζα που δεν θα χρειαστεί να καταθέσει capital plan.
Θετική εξέλιξη αποτέλεσαν και οι επιδόσεις της Πειραιώς, παρά τις ανησυχίες τις αγοράς, λόγω των υψηλών ποσοστών των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).

Συστάσεις και τιμές στόχοι
Η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει τη σύσταση Overweight για τις ελληνικές τράπεζες και σημειώνει πως τα θετικά αποτελέσματα των stress tests θα μειώσουν τις ανησυχίες της αγοράς για την κεφαλαιακή επάρκεια και την ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών.
Η Euroxx δίδει για τις ελληνικές τράπεζες τις εξής τιμές στόχους:
- Στα 0,75 ευρώ για την Alpha Bank
- Στα 0,35 ευρώ για τη Eurobank
- Στα 3,10 ευρώ για την Εθνική
- Στα 1,75 ευρώ για την Πειραιώς
"Τα αποτελέσματα των stress tests θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις αποτιμήσεις των τραπεζικών μετοχών είναι το πολιτικό ρίσκο", προειδοποιεί η Euroxx.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης