Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS - Nomura: Πιο πιθανή η περαιτέρω βοήθεια από την αναδιάρθρωση του χρέους

UBS - Nomura: Πιο πιθανή η περαιτέρω βοήθεια από την αναδιάρθρωση του χρέους
(upd)Σε μείωση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η UBS, στην 48σέλιδη ανάλυση της με τίτλο "The storm before quiet" (η καταιγίδα πριν την ησυχία) διατηρώντας τις συστάσεις σταθερές. Για τη UBS μόνο η ΕΤΕ και η Alpha Bank διατηρούν τη σύσταση buy (αγορά), ενώ sell (πώληση) δίνει στην ΑΤΕ και στην Πειραιώς.
Πιο αναλυτικά:
- Στα 0,25 ευρώ από 0,5 ευρώ προηγουμένως η τιμή στόχος της ΑΤΕ Bank. Σύσταση sell.
- Στα 4,5 ευρώ από τα 6,2 ευρώ προηγουμένως η τιμή στόχος της Alpha Bank. Σύσταση buy
- Στα 6,2 ευρώ από τα 8,8 ευρώ προηγουμένως η τιμή στόχος της ΕΤΕ. Σύσταση buy.
- Στα  3,8 ευρώ από 5,7 ευρώ προηγουμένως η τιμή στόχος της EFG Eurobank. Σύσταση neutral.
- Στα 0,8 ευρώ από τα 1,3 ευρώ προηγουμένως η τιμή στόχος της Marfin Popular Bank. Σύσταση neutral.
- Στα  0,8 ευρώ από 1,6 ευρώ προηγουμένως η τιμή στόχος της Πειραιώς. Σύσταση sell.
Οι καταλύτες που οδήγησαν σε αυτή τη μείωση για τη UBS είναι οι εξής:
-Τα αδύναμα αποτελέσματα α’ 3μηνου
-Τα αναμενόμενα stress tests από την ΕΒΑ που θα δείξουν τις κεφαλαιακές τους ανάγκες
-Το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση
-Οι πιέσεις από τις αρχές για συγχωνεύσεις και εξαγορές
-Το περιβάλλον της αγοράς που καθιστά δύσκολη την ενίσχυση των κεφαλαίων
Σύμφωνα με τη UBS, ωστόσο, παρά τα προβλήματα του κλάδου, οι τράπεζες διαθέτουν επαρκή κεφάλαια και παραμένουν σχετικά κερδοφόρες.
Αναφορικά με το ελληνικό χρέος, η UBS θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δημιούργησε πολύ θόρυβο, ο οποίος σύντομα θα «κοπάσει».
Το πιο πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει κάποια συμφωνία για μία επιπλέον βοήθεια ύψους 60-100 δις. ευρώ, με την προϋπόθεση να συνεχιστούν τα σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Μάλιστα, η ελβετική τράπεζα θεωρεί ότι οποιαδήποτε μορφή αναδιάρθρωσης δε είναι της παρούσης, και θα πρέπει να αναβληθεί. Εάν ακολουθηθεί αυτό το σενάριο η επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής, η μείωση του κουπονιού ή οι επαναγορές ομολόγων είναι και οι λιγότερο οδυνηρές επιλογές, σε αντίθεση με αυτή του haircut.
Παράλληλα, σε μείωση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών προχώρησε και η Nomura, επικαλούμενη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σε ένα έντονα υφεσιακό περιβάλλον.
Πιο συγκεκριμένα, μειώνει την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα στα 8,6 από 9 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση της ουδετερότητας (neutral), στα 5,3 ευρώ από 6 ευρώ προηγουμένως για τη Eurobank με ουδέτερη τη σύσταση και στα 1,5 ευρώ για την Πειραιώς από 3,6 ευρώ προηγουμένως και σύσταση «μείωσης θέσεων» (reduce). Σύσταση για αποδόσεις μικρότερες αυτών της αγοράς (underweight) δίνει για ολόκληρο τον κλάδο, εξαιτίας της πιθανότητας η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης