Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Εξέπληξε ο χρόνος ανακοίνωσης της πώλησης ποσοστού στη Finansbank από την ΕΤΕ πριν τα stress test...

Deutsche Bank: Εξέπληξε ο χρόνος ανακοίνωσης της πώλησης ποσοστού στη Finansbank από την ΕΤΕ πριν τα stress test...
Η Εθνική Τράπεζα φαίνεται να προσπαθεί να προλάβει την ειδησεογραφία που πιθανότατα να συνοδεύσει τα αποτελέσματα των στρες τεστ, συμπεραίνει η Deutsche Bank
Κατά 1,4% θα αυξηθεί ο δείκτης Core Tier 1 της Εθνικής Τράπεζας μετά την ολοκλήρωση της πώλησης ποσοστού στη Finansbank, σύμφωνα με την ανάλυση της Deutsche Bank.
Στην μονοσέλιδη ανάλυση της που επακολούθησε της ανακοίνωσης της Εθνικής, η Deutsche Bank επισημαίνει ότι η κεφαλαιακή ενίσχυση της Finansbank θα μειώσει το ποσοστό της μητρικής στο 80%, αλλά θα ενισχύσει το δείκτη CET1 κατά 1,4%.
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης προβλέπει επίσης ότι η Εθνική θα μειώσει το επίπεδο της ιδιοκτησίας της στο 60% μέχρι το τέλος του 2015, εξέλιξη που πιθανότατα θα ενισχύσει περαιτέρω τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας.
Ωστόσο, η Deutsche Bank πιστεύει ότι η Finansbank παραμένει το κλειδί για την μακροπρόθεσμη στρατηγική ανάπτυξης της Εθνικής.
Οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας πιστεύουν ότι η ΕΤΕ έχει δύο κύριες επιλογές για τη μείωση του ποσοστού της στη Finansbank.
Η πρώτη είναι να πουλήσει μέρος της συμμετοχής της σε τρίτους ώστε να ενισχυθούν οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας από την αύξηση κεφαλαίου και της απόδοσης των κεφαλαιακών κερδών.
Η δεύτερη είναι η Finansbank να αντλήσει χρήματα από τους νέους μετόχους, ενισχύοντας έτσι την κεφαλαιακή της βάση.
Η Deutsche Bank εκτιμά ότι η δεύτερη προσέγγιση, η οποία και ακολουθείται, είναι λογική δεδομένης της περιορισμένης δυνατότητας κερδοφορίας και δεδομένου ότι η Finansbank κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει να επενδύει για να ενισχύσει το μερίδιο αγοράς της.
Επίσης, σύμφωνα με την Deutsche Bank το χρονοδιάγραμμα προκάλεσε λίγο έκπληξη, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής της ΕΚΤ θα ανακοινωθούν την Κυριακή.
Η Εθνική Τράπεζα φαίνεται να προσπαθεί να προλάβει την ειδησεογραφία που πιθανότατα να συνοδεύσει τα αποτελέσματα των stress test, συμπεραίνει η Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης