Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από το μαζικό sell off στη Wall Street; - Πάντως, όχι η Ευρωζώνη!

CNBC: Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από το μαζικό sell off στη Wall Street; - Πάντως, όχι η Ευρωζώνη!
Δια χειρός Jim Cramer η απάντηση...
Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από το εξαήμερο sell off στη Wall;
Την απάντηση έρχεται να δώσει το αμερικανικό δίκτυο CNBC…
Αν και η πλειονότητα των αναλυτών αποκωδικοποιεί τη βίαιη πτώση των αμερικανικών δεικτών ως «μήνυμα» από την παραπαίουσα ευρωπαϊκή οικονομία, ο αναλυτής του CNBC, Jim Cramer υποστηρίζει η ρίζα του… κακού εδράζεται στους φόβους για τον ιό Ebola.
«Φυσικά και άλλοι παράγοντες συνεισφέρουν στο αρνητικό κλίμα, αλλά νομίζω πως η ανησυχία για το θανατηφόρο ιό τους υπερνικά» σημειώνει χαρακτηριστικά.
«Υπάρχουν πολλές εταιρείες, οι οποίες αντιδρούν αρνητικά σε κάθε εξέλιξη, η οποία συνδέεται με τον Ebola» εξηγεί χαρακτηριστικά.
Μάλιστα ως παράδειγμα, επικαλείται την αναφορά περί δεύτερου κρούσματος στο Τέξας, η οποία οδήγησε την αγορά σε βίαιη «στροφή».
Παράλληλα, επιρρίπτει ευθύνες και στην κυβέρνηση, η οποία αποτυγχάνει να καθησυχάσει τους επενδυτές.
«Αν και η κυβέρνηση διαλαλεί πως μπορεί να θέσει τον ιό υπό έλεγχο, εντούτοις οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν. Προφανώς, μιλάμε για έλλειμμα εμπιστοσύνης» συνεχίζει, καταλήγοντας.
Ας σημειωθεί πως ισχυρό πλήγμα έχουν δεχθεί - κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις - κυρίως οι φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες συνδέονται άρρηκτα με τον ιό Ebola.
Ενδεικτικά, η Tekmira υποχώρησε την Πέμπτη κατά -3,74% ενώ η Sarepta από την αρχή του έτους έχει χάσει το 52% της αξίας της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης